Acasă Interviu Flash-interviu cu profesorul Victor Iacobescu

Flash-interviu cu profesorul Victor Iacobescu

364

„Marin Bobeş poate ajunge la primărie cu maşina, pe jos sau cu autobuzul. Se ştie că pensionarii pot circula gratis cu autobuzul”

Profesorul Victor Iacobescu a fost anunţat, în primăvara anului trecut, candidat din partea Partidului Mişcarea Populară (în acea vreme) la Primăria municipiului Slatina. Joi, 21 ianuarie a.c., acesta şi-a dat demisia din toate calităţile pe care le deţinea în Mişcarea Populară. Motivele care l-au determinat pe acesta să demisioneze, precum şi dacă va mai candidat sau nu, le puteţi citi în flash-interviul care urmează.

– Ce v-a determinat să vă retrageţi din Mişcarea Populară, care sunt nemulţumirile dumneavoastră?
– M-am retras din Mișcarea Populară pentru că în jurul noii conduceri de la Olt gravitează ”lipitori” de ban public și eu tocmai împotriva acestei stări de fapt militam. Nu accept să-mi dea ”sfaturi” sau să mă judece persoane certate cu bunul simț și cu limba română.
 
Veţi mai candida, aveţi propuneri din partea partidelor? Cum decurg discuţiile?
– Nu știu sigur dacă voi mai candida. Nu fac un scop din candidatură, ci din redarea demnității și încrederii în Primăria Slatina. Într-adevăr, au existat ceva propuneri, dar nu este esențială înrolarea într-un partid politic, ci continuarea unor principii precum gestionarea eficientă a banului public, creșterea numărului de locuri de muncă, interzicerea privilegiilor de orice fel, eradicarea șpăgii.
 
Trei profesori, pentru Primăria Slatina: Victor Iacobescu, Marius Bălaşa şi Emil Albotă. Cum vă caracterizaţi şi cum îi caracterizaţi pe ceilalţi doi?
– În timp profesorii și-au recâștigat încrederea și respectul oamenilor, iar acest lucru nu a fost ușor deloc. Din păcate clasa politică a fost și este formată în majoritate din ”dușmani” ai școlii, ai gramaticii, ai bunului-simț și aceștia au arătat cu degetul în mod amenințător spre profesori de multe ori, considerându-i responsabili pentru eșecul țării (probabil îi chinuiau amintirile notelor din gimnaziu și liceu). Iată că acum 3 profesori au captat atenția slătinenilor prin ambiție, implicare și seriozitate. Despre mine prefer să vorbească 12 generații de elevi cărora am avut onoarea să le fiu profesor, părinții, prietenii, colegii de limba și literatura română din tot județul, cărora timp de 4 ani le-am fost inspector de specialitate, dar mai ales prieten. Pe domnul Marius Bălașa îl cunosc personal de aproape 10 ani și pot spune că este o persoană deosebită, iar cu domnul Emil Albotă am vorbit de două ori, schimbând câteva impresii generale despre starea învățământului.
 
– Ce şanse îi daţi lui Marin Bobeş la primărie?
– Poate ajunge la primărie cu mașina, pe jos sau cu autobuzul. Se știe că pensionarii pot circula gratis cu autobuzul.
 
Aţi participat la dezbaterea privind bugetul local pentru anul 2016. Cum vi se pare proiectul propus de primăriei?
– S-a vorbit de investiții, dar din explicațiile date păreau mai degrabă cheltuieli. Este vorba de maniera în care banii utilizați se întorc în bugetul local, dar trebuie gândit… Ce fac economiștii din administrație? S-a vorbit de învățământ, dar nu de educație. Ținând cont că excedentul bugetar a fost de 40 de milioane de lei, de ce în noiembrie primăria spunea că nu sunt bani pentru profesori? De ce se desființează clase la școlile din Slatina în fiecare an, motivându-se că primăria nu are bani? De ce școlile sunt tratate preferențial? Unele primesc peste 2,5 milioane lei și altele… felicitări. Echitabil, nu? Am înțeles că se are în vedere un sistem de irigații pentru spațiile verzi. Suma alocată mi se pare cam mare. Ar fi bine să nu se ude ca în anii trecuți panseluțele și când ploua, nu credeți? Despre IMM-uri nu prea am auzit vorbind.
 
– Dacă nu aţi candida dumneavoastră, pe cine aţi susţine dintre competitorii de pe piaţă?
– Încă nu știu. Aștept să le văd implicarea reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.