Acasă Actualitate Trei proiecte pentru dezvoltarea Slatinei

Trei proiecte pentru dezvoltarea Slatinei

52

Vineri, 4 decembrie a.c., la Slatina au sosit reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi ai ADR-SV Oltenia, pentru a susţine o conferinţă de presă de informare cu privire la trei proiecte duse la îndeplinire. Este vorba despre proiectele implementate la Liceul cu Program Sportiv Muzeul Judeţean Olt şi Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt”. Reprezentanţii celor două instituţii amintite au efectuat şi scurte vizite la obiective. Proiectele prezentnate sunt câteva dintre cele 88 de proiecte implementate prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Primul obiectiv vizitat a fost Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Acesta a beneficiat de o investiţie din fonduri europene de aproximativ 6,5 milioane lei, bani din care s-a refăcut sistemul de canalizare şi s-au construit două etaje peste o fostă sală de sport, în care funcţionează o sală multimedia, una de conferinţe şi dormitoare cu 60 de locuri pentru elevii aflaţi în cantonament, dar şi pentru delegaţii, precum şi o sală de mese cu 35 de locuri.

Următorul obiectiv vizitat a fost Muzeul Judeţean Olt, cel care arată ca nou atâta la interior, cât şi la exterior. În cadrul proiectului, doar interiorul s-a realizat din fonduri europene. Pentru restaurare, extindere şi modernizare s-a cheltuit un milion de euro. Din aceşti bani s-a construit şi un corp nou, s-au montat vitrine noi.

Ultimul obiectiv pe lista de vizite a fost Club Nautic şi de Agrement „Plaja Olt“, acolo unde s-au putut vedea clădirile noi care găzduiesc un centru SPA, un centru de fitness, şi un loc de cazare utilat cu toate cele necesare. Pe lângă acestea, mai există şi terenuri de minigolf, tenis şi volei, o pistă de bicicletă sau role.

1 COMENTARIU

  1. Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here