Acasă Economic Investiții în viitor. Recunoașteți calitatea! DELTA ALUMINIU a inaugurat o nouă capacitate...

Investiții în viitor. Recunoașteți calitatea! DELTA ALUMINIU a inaugurat o nouă capacitate de producție la Slatina

1007
 
 
 
DELTA ALUMINIU și-a început activitatea în România, la Slatina, în 2006, în domeniul aprovizionării cu materie primă pentru extrudare. Începutul a fost greu. Investitorul se lovea atunci de o legislație românească destul de neclară, de o tranziție specială, în care regulile jocului se schimbau de fiecare dată din mers, iar statul, înainte de a fi un partener al agentului economic, pornea în acțiunile sale specifice de la premisa că fiecare entitate economică e concepută să prejudicieze bugetul public.
 
Treptat, proiectul DELTA se dezvoltă. De la producția primelor profile, în 2006, până astăzi, fiecare zi din dezvoltarea companiei e o poveste în sine. Pentru că, se întâmplă asta la Slatina, un loc unde se investește în extrudare cu un colos în spate, care are peste o jumătate de secol experiență, e un pas ușor nebunesc.
Cu o echipă managerială competitivă, oameni care cred în piața liberă, acolo unde e loc pentru toată lumea, DELTA s-a dezvoltat aproape de la sine, iar astăzi e un punct de reper pe harta celor care caută calitate într-un raport corect cu prețul și termenele de livrare.
 
13 noiembrie 2015, un reper în dezvoltarea DELTA ALUMINIU
În cei 10 ani de activitate, firma s-a extins în continuu, ajungând astăzi să fie un producător integrat de profile pentru tâmplărie, profile standard, profile speciale, realizate pentru piața internă, cât și pentu piața externă. Partenerii din străinătate sunt piețe dificile, unde calitatea primează de fiecare dată: Germania, Olanda, Bulgaria, Cehia, Grecia, Serbia și așa mai departe.
Sub deziva firmei – „Recunoaște-ți calitatea!”, DELTA ALUMINIU imprimă standarde precum: calitate, servicii excelente, termene scurte de livrare.
În completarea portofoliului de producție, vineri, 13 noiembrie 2015, DELTA ALUMINIU a inaugurat o nouă capacitate de producție, în cadrul proiectului „Amenajare și tehnologizare Hală pentru Extrudarea de Profile de Aluminiu”. Acesta este co-finanțat de Uniunea Europeană prin P.O.S – „Creșterea competitivității economice”.
Investiția reprezintă amenajare și tehnologizare hală pentru extrudarea de profile de aluminiu. Prin noul sistem productiv, crește gama dimensională de la lățimi de 200 mm până la 330 mm, crescând de asemenea și lungimea produselor extrudate. Toate acestea într-un climat de muncă sigur, ce produce competitivitate pe piața internă și internațională.
Obiectivele asumate din proiect sunt multiple: crește productivitatea muncii, se diversifică gama de produse și extinderea bazei de clienți ai firmei, se crează noi locuri de muncă și crește productivitatea per angajat.
 
Autoritățile publice alături de echipa de la DELTA
La evenimentul de vineri, 13 noiembrie 2015 au participat oficialități locale: Emil Popa – primarul Slatinei, deputatul Emil Moț, vicepreședintele CJ Olt – Pavel Belinski, reprezentanți ai conducerii DELTA, parteneri de pe piața locală, care au susținut punerea în aplicare a proiectului: GRUP PRIMACONS, ELECTRIC TOTAL, C.E.C Bank, cât și alți invitați ai gazdelor de la DELTA.
Performanțele industriale ale noii prese au fost prezentate publicului de către directorul general – Gheorghe Stroică. Managerul proiectului, Alina Bîlteanu a susținut, de asemenea, un scurt discurs pe seama eforturilor făcute în implementare.
Echipa DELTA nu poate fi completă fără: directorul Kadir Cokyapici – co-owner/managing, directorul general Serhan Umut Yazici – CEO (chief executive officer) și administratorul Selcuk Karasu. Trei tineri care pun suflet în ceea ce fac în România, care au rămas aici, în vreme ce, nu de puține ori, le-ar fi fost mai simplu și mai ușor să lichideze afacerile de la noi și să repatrieze legal, în Turcia, plus-valoarea afacerii din România. Nu au făcut-o pentru că, prin stăruința lor și a partenerilor de încredere români, astăzi, DELTA ALUMINIU asigură aproape 200 de locuri de muncă și o contribuție semnificativă la bugetul local, cât și la cel consolidat al statului. Nu e deloc ușor, într-o țară așa cum este România de astăzi.
 
Gheorghe Stroică – incurabil îndrăgostit de povestea aluminiului extrudat
E unul dintre acei oameni care știe pe de rost povestea aluminiului prelucrat. Poate oricând să meargă la catedră și să le vorbească aspiranților la titlul de inginer în metalurgie despre drumul corpului brut până la profilul strălucitor sau folia mai subțire decât foița de ceapă. Nu renunță, pentru că știe că mai are multe de spus, iar prezența sa în echipa DELTA e un semn al încrederii reciproce, al atașamentului față de produsul cu valoare adăugată foarte mare.
În fața auditorului de la DELTA, de pe poziția sa de director general, Gheorghe Stroică a realizat o expertiză a noii capacități de producție:
 
„Astăzi ați văzut compania cea mai integrată în prelucrarea aluminiului din România. Vă dau și explicații să înțelegeți de ce: are turnătorie să-și producă materie primă. Are fabrică de matrițe, are nitrurarea matrițelor, are producție începând cu presă de șase sute de tone forță, profile mici, până la trei mii de tone forță, produse atât din aluminiu sau aliaje moi, cât și medii și dure. Din punct de vedere al dimensiunilor poate să facă profil de șase milimetri în diametru, până la o lățime de 320 de milimetri sau înălțime de 260 de milimetri, în timp ce lungimea poate ajunge chiar și la 13 metri. De altfel, am livrat în Olanda profile de 10 metri, ceea ce este, într-adevăr, o performanță. Așadar, tot ceea ce înseamnă această gamă de dimensiuni se poate realiza aici, și tot ce noi avem este ultimul răgnet. Presa are calculatoare de ultimă generație – Siemens, așa cum este toată partea ce ține de electronică.
 
 
Pornirile motoarelor, pentru cei care știu, fiind motoare asincrone, nu depășesc curentul nominal, având convertizoare de înaltă precizie pentru asta. De asemenea, matrițele se realizează numai din oțeluri suedeze, de calitate, pentru produse de… calitate. Mai departe, instalația de nitrurare, și ea, de ultimă generație, este o instalație ce realizează durificarea metalelor, tot așa cum, aparataj de ultimă generație este și instalația de aer comprimat.
Constucția a fost realizată de PRIMACONS, partea de electricitate cu ELECTRIC TOTAL, partea de gaze cu INSTAL SUD, iar toți cei care au lucrat aici sunt performanți în domeniile lor, fapt pentru care le mulțumim.
În concluzie, aceasta este fabrica noastră, cea mai performantă în prelucrarea aluminiului din România, integrată total”.
 
Cele spuse de managerul Gheorghe Stroică sunt, inginerește, pozițiile unui om care a participat, efectiv, la dezvoltarea acestei unități de producție. Niciun cuvânt în plus nu-și mai avea rostul…
 
 
Serhan Umut Yazici – CEO, mulțumește celor care au împlinit proiectul DELTA ALUMINIU
Chiar dacă ocupă în cadrul companiei una dintre cele mai înalte funcții, Serhan Umut Yazici este un om de echipă, un realist capabil să înțeleagă că fără aportul fiecărei persoane implicate, proiectul DELTA nu ar fi avansat atât de mult, într-un timp atât de scurt:
„În primul rând, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit să impartășiți cu noi acest moment special pentru familia Delta!
Aș vrea să subliniez faptul că acest eveniment are loc datorită a două persoane speciale din acestă companie: directorul nostru economic, doamna Alina Bîlteanu care a crezut întotdeauna în acest proiect, chiar din primul moment și până la sfarșit. Practic vorbind, dumneaei este cea care a făcut imposibilul posibil în România cu Fonduri Europene. Alături de domnia-sa, domnul director general, Gheorghe Stroică, cel care ne-a dat o parte din viața sa, din cunoaștințele sale, din experiența și munca asiduă în acest domeniu, ne-a ajutat să fim plasați între jucătorii majori din acesta industrie. De asemena, aș dori să-i mulțumesc partenerului nostru Banca C.E.C. care ne-a furnizat ceea ce avem nevoie cel mai mult pentru ca acest vis să devină realitate: bani!
 
 
În doar 10 ani, Delta Aluminiu a reușit să devină cea de-a doua mare companie industrială din domeniul extruziunii aluminiului de pe piața din România. Așa că pentru noi este momentul potrivit să ne focusăm nu numai pe piața internă, dar și pe piața internațională. Cred că, într-o scurtă perioadă de timp, Delta Aluminiu va asigura o bună imagine României pe piața mondială. Din momentul în care am ajuns în România în 2006, am crezut în noi și ne-am pus viețile noastre, sufletele noastre și chiar viitorul familiei noastre în acestă companie. Pe parcursul acestor ani nu am simțit niciun regret și ne-am mobilizat în mod constant, dincolo de limitele noastre. Iar acum este timpul să vedem și să simțim rezultatele: Delta Aluminiu este inima noastră!
Suntem cu toții conștienți că lucrurile frumoase se întâmplă doar prin puterea umana și apreciem în mod deosebit valoarea umană pe care suntem norocoși să o avem în Delta Aluminiu.
Logo-ul companiei – „Recunoașteți calitatea” este în mod constant pus în evidență de echipa internațională de profesioniști care se upgradează în mod continuu.
 
Rezultatele sunt în fața dumneavoastră: 3 prese în aproape 10 ani, o topitorie, o matrițerie, o linie de vopsitorie în camp eloctrostatic, propriul sistem de nitrurare matrițe – o fabrica pe delin integrată. Și intenționăm să rămânem și să ne dezvoltăm în continuare! Încă o dată, vă mulțumim pentru prezență și sper să simțiți importanța momentului, așa cum o simțim noi, cei din Delta Aluminiu”.
 
 
Alina Bîlteanu a crezut într-un vis devenit realitate
Implementarea acestui proiect nu a fost un lucru ușor. Din partea DELTA, proiectul a fost susținut, încă de la început, de directorul economic al companiei, Alina Bîlteanu. Nu a fost ușor pentru domnia-sa să parcurgă toate etapele, de la primele studii până la faza finală când, după rodajul tehnologic, presa de extrudare a intrat în funcțiune.
Într-o alocuțiune scurtă, Alina Bâlteanu a spus următoarele: „Vă mulțumesc, domnilor, că ați avut curaj să investiți în DELTA, vă mulțumesc pentru că ați avut curaj să creați locuri de muncă. Pentru Slatina este important că acești oameni, de zece ani de zile, au un loc de muncă în care să se dezvolte, să aibă un salariu, să-și întrețină familia… În ceea ce îl privește, despre domnul Stroică pot spune numai atât: este un profesionist adevărat, cu o experiență în carieră, câți ani am eu de viață. Nu în utlimul rând, celorlalți care au participat la dezvoltarea DELTA ALUMINIU, le mulțumesc pentru munca depusă de dimineața și până seara. Sunt oameni ce au crezut și cred mai departe în proiectul nostru. De asemenea, dumneavoastră, finanțatorilor, vă mulțumim în mod deosebit că ne-ați dat șansa să facem posibil acest proiect”.
 
 
Proiectele DELTA nu se opresc aici!
În cei peste zece ani de activitate continuă, DELTA s-a dezvoltat din apoape în aproape. O politică a pașilor mărunți, adoptată în sensul asigurării proiectelor deja implementate, ca fundament pentru cele noi. Nu a fost ușor, iar concomitent cu noile capacități, aici au prins contur și extinderea piețelor unde produsele DELTA ajung sub forma diverselor arhitecturi sociale sau parte a proiectelor economico-industriale.
Presa de extruziune nu este ultima etapă în dezvoltarea capacităților de aici. Vor urma altele noi, iar sub deviza „Recunoașteți calitatea!”, DELTA merge mai departe!
 
 
– ZIARUL DE OLT –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.