Acasă Actualitate Au trecut trei ani fără Florina Popa

Au trecut trei ani fără Florina Popa

170

30 august 2012, dis de dimineață. Informațiile rele circulă repede. Prea repede. Florin Popa (Urucu), vreme de aproape 7 ani, redactor-șef la Ziarul de Olt, unul dintre pionierii presei post-decembriste, poate cel mai complet jurnalist din județ, trecea în neființă. O moarte fulgerătoare, un destin nemilos. Avea atunci 34 de ani, o viață în față și un copil căruia i se dedicase total.

Timpul a trecut, amintirile sunt aceleași, iar pe biroul din redacția Ziarului de Olt câteva lucruri sunt și acum așa cum le-a lăsat. Până acum, cele peste o mie de zile trecute de la acea despărțire fulgerătoare nu au șters imaginea chipului ei, a omului care, dincolo de fragilitate, emana putere și încredere.

În minte mai vin alte cuvinte amestecate, rânduri, valuri… Însă, în plus, aprope că nu mai e nimic de zis. Probabil că de acolo, din cer, de unde-i veghează pe cei buni, Florina înțelege, în sfârșit, dimensiunea ființei umane. Chiar dacă nu mai poate scrie despre una, despre alta. Dumnezeu s-o ocrotească în continuare! Merită din plin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.