Acasă Cultură Proverbul lui Profeanu: Repetitio mater studiorum est

Proverbul lui Profeanu: Repetitio mater studiorum est

5717

Cartea „Acvila şi business-ul – principii de management din proverbe”, semnată de Virgil Profeanu, vine cu o abordare inedită asupra cuvântului plămădit de strămoşii latini şi români. Proverbele prezentate şi analizate în carte sunt sursă de inspiraţie pentru principiile managementului. Vă invităm să descoperim împreună proverbele latineşti şi române, aşa cum le vede Virgil Profeanu aplicabile în management:

Repetitio mater studiorum est – Repetiţia este mama învăţăturii.

Traducere Virgil Profeanu: Repetarea, mama învăţăturii este.

Sens primar: Traducerea proverbului de mai sus se reflectă cu uşurinţă şi în expresia „învăţătura s-a născut din repetare“. Astfel dacă omul nu ar fi născut repetiţia, cu siguranţă nu s-ar fi născut studiul, atât de important în viaţa oricărei persoane.

Concluzii: Adaptează în permanenţă, în funcţie de experienţa şi de felul propriu de

a fi, modalităţi facile de învăţare, deoarece informarea permanentă asigură atât o minte ageră, cât şi un avantaj în diverse situaţii.

Principiul pe baza proverbului, aplicabil în management (general şi executiv):

– Managerul stabileşte un sistem clar de reguli care trebuie să se „repete“ în cadrul companiei.

– Încearcă să respecţi şi să repeţi în timpul programului de lucru sarcinile şi regulile ce trebuie respectate de către angajaţi deoarece, numai prin puterea exemplului vei putea să îi determini pe aceştia să şi le însuşească în totalitate.

Omisiuni: Deşi repetiţia anumitor informaţii pentru o memorare facilă şi-a dovedit eficienţa în timp, totuşi este recomandată alternarea acestei metode cu alte modalităţi de învăţare, particularizate atât pentru categoria de informaţii ce trebuie asimilate, cât mai ales pentru persoana căreia îi sunt destinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.