Acasă Actualitate LA HUNGARORING – AUGUST 2021

LA HUNGARORING – AUGUST 2021

67
           Prin CURSA DE FORMULA I de la HUNGARORING – Budapesta, UNGARIA reprezintă pentru mine O ȚARĂ foarte interesantă, iar capitala BUDAPESTA impresionează de fiecare dată, căci te întâlnești cu istoria la fiecare pas.
Astfel, de foarte mult timp, în fiecare an – excepție 2020, am vizitat acest oraș magnific – capitala, cred, cea mai monumentală din EUROPA, în comparație cu multe alte capitale…
Motivul a fost FORMULA AUTO I, care se desfășoară aici de peste 30 de ani, printr-o politică foarte curajoasă a BUDAPESTEI. Urmând politica liberală a vecinului de la vest, am fost sigur că și ÎNTRECEREA AUTO 1 din 2021, de la BUDAPESTA, va majora imaginea UNGARIEI și ca urmare se va desfășura în condiții care asigură prezența a cât mai mulți – peste 100.000 de spectatori.
Ca urmare, m-am pregătit intens pentru a o urmări la fața locului, procurându-mi biletul și brățara ANTICOVID de la o locație ad-hoc de pe autostrada M3 ce „te duce” la HUNGARORING.
Valtteri Bottas (FIN) Mercedes AMG F1 W12 and Sergio Perez (MEX) Red Bull Racing RB16B crash at the start of the race.
Hungarian Grand Prix, Sunday 1st August 2021. Budapest, Hungary.
Aşadar, pe 1 august automobilul „mă poartă” pe M5, apoi M0 și pe M3, unde, la 25 de kilometri Nord de Budapesta, într-o zonă superbă – MOGÖROD și GÖDOLO se află faimosul circuit. Zona a cunoscut o înflorire deosebită în ultimele decenii, pe măsură ce tot mai mulți oameni din diverse zone ale EUROPEI urmăresc, pe durata celor 3 zile, această minunată și palpitantă întrecere auto.
În acest an, întrecerea a fost și mai palpitantă, date fiind incidentele între care CARAMBOLUL de la start, când un favorit – BOTAS a abandonat și a creat o puternică emoție ca să nu mai vorbim de EMOȚIA ZECILOR DE MII de olandezi care întrezăreau eșecul favoritului MAX VERSTAPPEN – clasat abia pe locul 10.
CARAMBOLUL a suspendat un timp cursa ce a fost reluată după minute bune. Merită să subliniem și starea de spirit foarte agitată a simpatizanților lui HAMILTON care urmăreau cu sufletul la gură prestația britanicului în ideea unei întâmplări minune care să-l poziționeze pe locul I, deși ocupa, pe circuit, poziția a IV-a.
Personal, simpatizant al lui VETTEL, speram să se mențină în final pe poziția a doua, dat fiind că OCON n-avea cum să-și piardă locul I, atâta vreme cât distanța lui se mărea „văzând cu ochii” de urmăritori, loc I care i-a adus în final victoria la HUNGARORING.
Dar, ghinion! Din cauza gafelor echipei lui VETTEL, acesta a fost descalificat, deoarece contrar regulamentului el a rămas fără combustibil în „turul de salut”, încât oficialii nu i-au putut „verifica” combustibilul. Una peste alta, a fost un spectacol superb oferit de celebrii alergători auto care de fiecare dată par a fi tot mai inventivi și tot mai siguri pe manevre extrem de riscante.
După cursă, timp de două ore m-am delectat vizitând zona circuitului cu parcursul propriu-zis și stabilimentele de acolo, admirând această LOCAȚIE FAIMOASĂ și PRIVELIȘTEA pur și simplu copleșitoare.
REÎNTÂLNIRE – vara 2022!

Profesor
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

Articolul precedentAltele cu păpuşi, Elena Francesca Ilinca, din Balş, face performanţă pe bicicletă
Articolul următorCovid-19 la Olt. Creştere uşoară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here