Acasă Actualitate CURSĂ NEBUNĂ LA HUNGARORING – IULIE 2022

CURSĂ NEBUNĂ LA HUNGARORING – IULIE 2022

182
          Prin CURSA DE FORMULA I de la HUNGARORING – (Budapesta), UNGARIA reprezintă pentru mine O ȚARĂ foarte interesantă, iar capitala BUDAPESTA impresionează de fiecare dată, căci te întâlnești cu istoria la fiecare pas.
Astfel, de foarte mult timp, în fiecare an – excepție 2020, am vizitat acest oraș magnific – capitala, cred, cea mai monumentală din EUROPA, în comparație cu multe alte capitale…
Motivul a fost FORMULA AUTO I, care se desfășoară aici de peste 30 de ani, printr-o politică foarte curajoasă a BUDAPESTEI. Urmând politica liberală a vecinului de la vest, am fost sigur că și ÎNTRECEREA AUTO 1 din 2022, de la BUDAPESTA, va majora imaginea UNGARIEI și ca urmare se va desfășura în condiții care asigură prezența a cât mai mulți – peste 100.000 de spectatori.
Ca urmare, m-am pregătit intens pentru a o urmări la fața locului, procurându-mi biletul…

Aşadar, pe 31 IULIE automobilul „mă poartă” pe M5, apoi M0 și pe M3, unde, la 25 de kilometri Nord de Budapesta, într-o zonă superbă – MOGÖROD și GÖDOLO se află faimosul circuit. Zona a cunoscut o înflorire deosebită în ultimele decenii, pe măsură ce tot mai mulți oameni din diverse zone ale EUROPEI urmăresc, pe durata celor 3 zile, această minunată și palpitantă întrecere auto.
În acest an, întrecerea a fost INTERESANTĂ prin prisma EMOȚIEI ZECILOR DE MII de olandezi care întrezăreau eșecul favoritului MAX VERSTAPPEN – pornit de pe locul 10.
Merită să subliniem și starea de spirit foarte agitată a simpatizanților lui HAMILTON care urmăreau cu sufletul la gură prestația britanicului în ideea unei întâmplări minune care să-l poziționeze pe locul I, deși ocupa, pe circuit, poziția a IV-a.
Personal, simpatizant al lui VETTEL, speram să se mențină în final pe poziția a zecea, dat fiind că OCON n-avea cum să-și piardă locul nouă, atâta vreme cât distanța lui se mărea „văzând cu ochii” de urmăritori.
Locul I care i-a adus în final victoria la Hungaroring a fost ocupat, totuși, de Max Verstappen.
Una peste alta, a fost un spectacol superb oferit de celebrii alergători auto care de fiecare dată par a fi tot mai inventivi și tot mai siguri pe manevre extrem de riscante.
După cursă, timp de două ore m-am delectat vizitând zona circuitului cu parcursul propriu-zis și stabilimentele de acolo, admirând această LOCAȚIE FAIMOASĂ și PRIVELIȘTEA pur și simplu copleșitoare.
REÎNTÂLNIRE – vara 2023!

Profesor
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.