Acasă Actualitate Percheziţii la Olt. Sunt cercetate operațiuni fictive de reciclare a deșeurilor reciclabile

Percheziţii la Olt. Sunt cercetate operațiuni fictive de reciclare a deșeurilor reciclabile

65

24 de percheziţii domiciliare au avut loc luni, 21 aprilie a.c., în București și 6 județe, printre care şi judeţul Olt, într-un dosare din care reiese că mai, multe persoane și firme bănuite, ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje.
Anchetatorii spun, printr-un comunicat de presă al IGPR, că, în perioada 2019-2020, prin intermediul unor societăți comerciale coordonate direct sau prin interpuși, patru persoane ar fi furnizat unor organizații care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, documente justificative în care ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje (PET, sticlă, carton), prejudiciul estimat fiind de 24.707.941 de lei.

Percheziţiile au fost efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în municipiul București și județele Călărași, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova și Timiș.

„Sunt efectuate activități de ridicare înscrisuri de la 15 societăți comerciale și instituții publice, într-un dosar penal de evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare a banilor de către persoane implicate în operațiuni fictive de reciclare a deșeurilor de ambalaje, cu impact negativ atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra bugetului de stat, respectiv Fondului pentru mediu.
În cauză, vor fi puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care vor fi conduse la sediul poliției în vederea audierii.”, se mai arată în comunicat.

Cei bănuiţi, mai spun anchetatorii, în scopul creării aparenței cu privire la desfășurarea activității de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje prin intermediul societăților comerciale coordonate de cele patru persoane bănuite, ar fi fost înregistrate în evidența contabilă a altor două societăți comerciale achiziții fictive pentru 12.951.000 kg. de sort agregat de sticlă, ce ar fi rezultat în urma prelucrării deșeurilor de ambalaje din sticlă, valoarea acestor cheltuieli fictive influențând cuantumul obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de cele două societăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here