Acasă Actualitate Prețuire pentru Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun. Semnează prof. univ. emerit dr....

Prețuire pentru Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun. Semnează prof. univ. emerit dr. Alexandru Athanasiu…

1350
               Este unul dintre cei mai performanți primari pe care îi are Oltul astăzi. Un om care a înțeles că o asemenea funcție de înaltă demnitate publică trebuie răplătită prin fapte pentru comunitate. Dobrunul este un loc unde s-a făcut ceea ce trebuie pentru oamenii locului. Investiții majore în infrastructură, educație, cultură și nu numai. Stăruința unui om…
Ziarul de Olt, publica ăe 18 martie 2021 un interviu cu Aurel Bondrescu de la Dobrun. La un moment dat, la finalul dialogului, reporterul de serviciu îl întreabă pe edil despre cine ar putea fi posibilul preziențiabil de pe stânga, capabil să câștige alegerile. Nimic aranjat! Doar curiozitatea unui gazetar interesat să obțină un răspuns de la un om politic capabil să vadă dincolo de linia orizontului, acolo unde social-democrații au trimis în ultimul timp candidați în turul doi și doar atât…
Întrebarea și răspunsul…
„- Domnule primar, cine credeți dumneavoastră că poate fi prezidențiabilul de pe partea stânga, care se poate impune la alegerile din anul 2024?
– PSD are oameni capabili, profesioniști desăvârșiți, atât la nivel local, cât și central, gata să ocupe funcții înalte în România. Sigur că există astfel de oameni și pentru ocuparea funcție de președinte, dar nu aș vrea să dau un nume în clipa de față. Sau, dacă tot m-ați întrebat, mă pot încumeta să spun de Alexandru Athanasiu, cel care ar putea fi un foarte bun președinte, capabil să stea de vorbă cu orice conducător de stat. A fost ministru al Muncii, un om plin de cultură, un om cu mult bun simț, fost președinte al PSDR, cel care a adus întreaga istorie a partidului în actualul PSD, pentru că, o recunoaștem sau nu, noi moștenim acea istorie cu care ar trebui să ne mândrim”.

Profesorul Alexandru Athanasiu îi răspunde lui Aurel Bondrescu
Facilitatea dată de forma on-line a Ziarului de Olt, asociată cu cea de print, a determinat o lectură și un răspuns din partea prof. univ. emerit dr. Alexandru Athanasiu, cel care îi scrie cele ce urmează lui Aurel Bondrescu de la Dobrun:
«Domnule Primar Aurel Bondrescu,
Doresc, înainte de toate, să vă transmit bucuria, ca și prețuirea pentru rezultatele muncii edilitare în slujba comunităţii pe care o conduceţi și, cu onoare recunoscută, o reprezentaţi. O societate capătă încredere în acţiune şi dorință de progres numai atunci când bunul exemplu al conducătorilor săi îi stimulează voinţa și îi dă sentimental stenic al posibilităţii transformării oportunității în realizare durabilă.
Forţa unei naţiuni stă în lucrarea benefică a cât mai multor comunităţi locale, întrucât, aici, la temelia societăţii și, prin bunul mers al autorităţii locale, se construieşte cu justețe, echitate și, desigur, pricepere, casa națiunii române.
Și dacă nu ar face-o oltenii, cei mai latini între români, cine oare?
Vreau, totodată, să vă mulțumesc pentru gândurile alese și vorbele frumoase pe care le-aţi exprimat în legătură cu istoria de sorginte social-democrată a PSD, precum și cu trecătoarea mea persoană. Mai rar în lumea de astăzi ca mulțumirile să înlocuiască acuzele și defăimările. Gestul dumneavoastră m-a impresionat plăcut și am dorit ca, prin intermediul acestor rânduri, să vă fac cunoscută, în mod sincer și explicit, prețuirea ce v-o port. Cu sentimente de solidaritate social-democrată. Prof. univ. emerit dr. ALEXANDRU ATHANASIU»
E vremea unui proiect de uniune intelectuală românească!
Pe seama răspunsului emoționant primit de primarul de la Dobrun de la profesorul Alexandru Athanasiu, Aurel Bondrescu crede că România poate genera un proiect public de interes național, în jurul căruia să se afle adevărata intelectualitate a acestei țări. Mai presus de partide, mai presus de doctrine, de ambiții politice mărunte, pentru că răscrucea la care se află țara poate fi abordată numai printr-un consens generalizat. Iar stânga, astăzi, în viziunea aceluiași primar, are suficiente resurse de inteligență pentru a produce adevăratele proiecte cărora românii să le acorde justa valoare. Altfel, o fundație constituită în spiritul interesului neamului românesc este binevenită și așteptată!
Cine este profesorul Alexandru Athanasiu?
Unul dintre cei mai respectați oameni din societatea românească, cu o ținută morală ireproșabilă, cu o încredere în spiritul românesc autentic, prof. univ. emerit dr. Alexandru Athanasiu se regăsește într-un cv de excepție…
Licențiat în drept în 1978, doctor al Universității din București în 1989, parcurge ca activitate didactică toate gradele specifice de asistent, lector și conferențiar universitar. A fost, o vreme, magistrat la Judecătoria Sectorului 2 București, consilier ministrial la Ministerul Muncii, secretar științific al Senatului Universității din București, deputat în două legislaturi, ministru al Muncii și Protecției Sociale, prim-ministru interimar, ulterior senator al României, ministru al Educației și Cercetării.
La nivel european, euro-observator și europarlamentar. Devine membru și în Comitetul European de Drepturi Sociale în cadrul Consiliului Europei. Are numeroase premii obținute de la Uniunea Juriștilor din România și Academia Română. Primește Steaua României în grad de cavaler, dar și Ordinul de Merit în Grad de Cavaler al Republicii Franceze.
Dincolo de toate, un român adevărat, dedicat, necondiționat, țării sale. Un om de care astăzi, țara lui, încă mai are nevoie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.