Acasă Actualitate Şcoala se întoarce la… şcoală. Elevii şi dascălii revin, din 8 februarie,...

Şcoala se întoarce la… şcoală. Elevii şi dascălii revin, din 8 februarie, în sălile de clasă

176

Prima conferinţă de presă, susţinută de inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, inspectorul şcolar general adjunct, Cristina Chintescu, şi Mirela Paraschis, inspector şcolar pentru învăţământul primar şi purtător de cuvânt al instituţiei, s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Tema principală a vizat reîntoarcerea şcolii… la şcoală. Elevii şi cadrele didactice revin în locul unde trebuie să se desăvârşească actul instructiv-educativ: la şcoală. În siguranţă, anunţă şefii ISJ Olt. Judeţul Olt are rata de infectare de sub 1% la mia de locuitori, ceea înseamnă că este vorba de un scenariu verde.
Pentru luni, la fiecare unitate de învăţământ, s-au asugurat materialele sanitare necesare: măşti de unică folosinţă şi câte 50 litri de dezinfectant pentru suprafeţe şi 25 litri pentru mâini. Clasele vor fi configurate în aşa fel încât să se păstreze o distanţă fizică de minim un metru. Dacă rata de infectare va ajunge la 6% la mia de locuitori, ceea ce înseamnă scenariul roşu, atunci se va reveni la şcoala online. Nimeni, în afară de profesori, elevi sau personalul nedidactic sau auxiliar, nu va avea voie în şcoală.
„E bine ca elevii şi profesorii să se întâlnească faţă în faţă, pentru că efecienţa este mult mai mare decât în mediul online”, a spus Victor Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.