Acasă Actualitate File de istorie. Caracal – 21 octombrie 2020

File de istorie. Caracal – 21 octombrie 2020

114

Miercuri, 2020. Octombrie, ziua 21. Cu ceva până în orele prânzului, într-o atmosferă emoționantă, în incinta Teatrului Național, Caracalul a început oficial un nou drum. Ceremonia de învestire a primarului ales pe 27 septembrie Ion Marian Doldurea este borna de hotar a ceea ce reprezintă punctul din care Caracalul pleacă pe calea dezvoltării.
O seamă de oficialități prezente la eveniment, emoții îndeajuns pentru toată lumea, dar și un mesaj/discurs de început. Ca o declarație de conformitate. Pentru Caracalul de mâine, orașul așteptat de toți cei care locuiesc în el, de cei ce țin, verniți din altă parte, la capitala Romanațiului.

„Dragi caracaleni,
Am ales să trăiesc în Caracal, alături de familie și prieteni. Iubesc acest oraș, m-am implicat ca cetățean necondiționat de câte ori am putut pentru a promova istoria, cultura locului și oamenii valoroși ai orașului nostru.

Sunt astăzi în calitatea de primar al Municipiului Caracal, urmare a votului cu care m-ați învestit în 27 septembrie. Le mulțumesc tuturor celor care, într-un număr impresionant, mi-au acordat încrederea lor.
Resimt o mare responsabilitate față de toți cetățenii orașului, indiferent de opțiunea lor politică, având datoria morală de a le arăta tuturor, că noi, caracalenii, putem împreună să facem din Caracal un oraș așa cum ni-l dorim cu toții: sigur, curat, civilizat, cu condiții de viață pe măsura așteptărilor locuitorilor săi.
Așa cum am spus de fiecare dată în aceste luni de când am decis să candidez la funcția de Primar, voi fi în rândul oamenilor și voi discuta problemele comunității, luând decizii împreună cu caracalenii.

A venit vremea ca administrația să fie cu adevărat în slujba cetățeanului.
Este primul pas pentru a putea vorbi de o administrație modernă și în interesul oamenilor.
Am venit în fața dumneavoastră și v-am cerut încrederea, înainte de alegeri, cu o echipă de consilieri tineri, profesioniști, oameni dedicați muncii lor și dornici să se implice în mod real în rezolvarea problemelor. Vă mulțumim pentru încredere!
Voi colabora însă cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, pentru interesul cetățenilor și dezvoltarea orașului.
Mă bazez pe sprijinul Consiliului Județean Olt, a președintelui Marius Oprescu, pentru promovarea tututor proiectelor care vor conduce la schimbarea în bine a orașului nostru și la dezvoltarea sa.
Sunt mândru că sunt caracalean și vă invit, ca împreună să redăm demnitatea și încrederea caracalenilor pentru a repune orașul la loc de cinste.

Renașterea orașului nostru, stă în puterea noastră de ale dovedi tuturor că nu locuim într-un oraș gri, așa cum a fost de multe ori prezentat în media.
Caracalul înseamnă peste 140 de edificii istorice și culturale, o tradiție frumoasă, un prezent care ne face cinste: medici renumiți, profesori de elită, olimpici, cel mai bun liceu din județ, al treilea parc natural din Europa și multe altele.
Împreună se poate să facem ca orașul nostru să fie un pol de referință pentru zona Olteniei.
Trăim cu toții o perioadă de grea încercare, marcată de o pandemie ale cărei efecte au creat o psihoză generalizată în societate, din cauza căreia țara e blocată, economia gâfâie, școlile sunt închise, sănătatea populației e pusă în pericol.
Căutam zilele acestea, repere în fila groasă a istoriei naționale, pentru a le da și eu la rându-mi un imbold tinerilor colegi din Consiliul Local, care îmi sunt alături în această misiune importantă.
Mi-am amintit de testamentul Regelui Carol I, în care îi transmitea succesorului său Ferdinand, să conducă țara pe mai departe după deviza ce i-a călăuzit întreaga sa viață: „Totul pentru țară, nimic pentru mine!” Eu le transmit colegilor mei din Consiliul Local, că deviza noastră în administrarea orașului va fi: „Totul pentru Caracal, nimic pentru noi!”

Cred cu tărie că împreună se poate administra eficient acest minunat oraș, la a cărui renaștere suntem obligați cu toții să contribuim, să ne sacrificăm orice orgoliu, egoism sau interes personal, să conlucrăm spre binele Caracalului și al locuitorilor săi.
Le mulțumesc tututor colaboratorilor mei, echipei de consilieri și nu în ultimul rând caracalenilor, cărora le promit că nu îi voi dezamăgi. #ÎmpreunăSePoate!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.