Acasă Actualitate Poliţia în acţiune!

Poliţia în acţiune!

33

Timp de şapte zil, poliţiştii olteni au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

„Astfel, în perioada 25 – 31 mai a.c., la nivelul Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost organizate și desfășurate acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.
Polițiștii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, care au acest drept a abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.
Polițiștii au constatat 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale (dintre care 441 au fost pentru viteză neregulamentară, 35 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 9 bicicliștilor, 10 pentru depășire neregulamentară, 17 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri).
Au fost reținute 115 permise de conducere (dintre care 75 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, iar 17 pentru conducere sub influența alcoolului) și retrase 25 de certificate de înmatriculare.”, se aratăîn informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here