Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

45
Siminica Mirea, mesaj emoționant!
Senatorul Siminica Mirea a ţinut să transmită un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale A familiei:

„Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.
Aceasta este sărbătorită pe întreaga planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită «familie». Familia reprezinta nucleul de bază al societății – ne naştem în familii iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.
Familia se află în centrul vieţii sociale, asigură bunăstarea membrilor ei, educand şi socializand copiii şi tinerii şi îngrijindu-i deopotrivă pe cei mici şi pe cei vîrstnici, şi asigură şi bunăstarea societăţii în ansamblu.”.

Senatorul conchide cu un citat care aparţine Maică Tereza: „Ce poți să faci pentru a încuraja pacea mondială? Du-te acasă și iubește-ți familia!”.

Dan Ciocan. iniţiator al unui proiect privind majorarea salariilor în domeniul cercetării agricole
Deputatul Dan Ciocan, secretar al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, se numără printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, din Bucureşti, și ale personalului din unitățile de cercetare-dezvoltare subordonate acesteia.„Prin excepție de la art. 38, alin (4) din Legea 153/2017, începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, salariile de bază ale personalului Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” și ale personalului din unitățile de cercetare-dezvoltare subordonate acesteia, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de prezenta lege pentru anul 2022”, se arată în proiectul de lege, care a trecut de Senat.

Marius Iancu îi cere demisia ministrului Florin Cîţu
„Am votat și susținut moțiunea simplă «Virusul Cîțu a infectat economia națională» pentru că eu cred că Florin Cîțu este cel mai slab ministru de finanțe pe care l-a avut România, este un politician laș, conflictual, care refuză dialogul și colaborarea și își ascunde mediocritatea într-un discurs violent, plin de ură.
70% dintre români consideră că ministrul Cîțu este un dezastru pentru economia românească și că Romania putea fi salvată de o criza economică daca acest ministru ar fi luat măsuri eficiente pentru sprijinirea economiei.
Ați avut dreptate, domnule Cîțu, românii trebuie să ştie că ați picat de patru ori la audierile din Parlament.
Românii trebuie să ştie că nu ați reușit să răspundeți concret la o simplă întrebare: pe ce ați cheltuit miliardele împrumutate sau că nu știți să răspundeți dacă și cu cât veti mări pensiile în septembrie.
Românii trebuie să ştie că România are cel mai mic pachet de sprijin, ca răspuns la pandemie, dintre statele europene, de doar 3% din PIB. La același nivel cu Tunisia sau Togo și cu mult sub Polonia (15% din PIB) sau Cehia (18% din PIB)!
Românii trebuie să ştie că lucraţi în interesul băncilor și că ați dat o ordonanță de urgență pentru suspendarea plății ratelor, dar că îi obligaţi pe românii cu probleme financiare care fac acest lucru să plătească dobândă la dobândă.
Domnule Cîțu, nimeni nu vă mai crede, nimeni nu vă mai ascultă, nimeni nu vă mai ia în seamă. Poate şefii dumneavoastră, Iohannis și Orban vă susțin acum, dar când vor vedea că sunteți o problemă de imagine pentru PNL, vă vor scoate din joc.
Așa că, dacă sunteți bărbat adevărat, vă dati demisia de onoare?”, spune deputatul Marius Iancu, după ce moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe a trecut în Parlament.

Gigel Ştirbu: „Echipa Orban a demonstrat că se poate”
Deputatul Gigel Ştirbu felicită demersurile Guvernului României de a a sprijini marii consumatori de energie electrică, printre care se află şi câţiva agenţi economici de pe platforma industruală din Slatina.
„După ce mulți ani, guvernele PSD nu au luat nici o măsură concretă în sprijinul marilor angajatori, iată că Guvernul PNL, după o perioadă de doar 4 luni, a luat decizia de a sprijini marii consumatori de energie electrică. Practic, este vorba de operaționalizarea schemei de ajutor de stat pentru care România a primit susținerea Comisiei Europene, pentru marii angajatori români, prin care se reduce prețul la energia electrică, prin diminuarea cuantumului certificatelor de CO2. Până acum, companiile românești au cumpărat la prețuri mai mari decât prețurile tarifelor la care se cumpăra energia electrică în multe țări europene, dar Guvernul PNL a gândit un mecanism care ajută marii consumatori români de energie să fie competitivi pe piața externă. Echipa Orban a demonstrat că se poate în scurt timp, fără prea multe tergiversări, că se pot lua măsuri concrete pentru sprijinirea companiilor din România”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.