Acasă Administrație La Piatra Olt, gest de solidaritate. Viceprimarul Nicușor Rada şi grupul de...

La Piatra Olt, gest de solidaritate. Viceprimarul Nicușor Rada şi grupul de consilieri locali ai PSD şi-au donat indemnizațiile şi au cumpărat măşti de protecţie

779

Este vremea când gesturile definesc oamenii. Epidemia naţională, care a determinat instituirea stării de urgenţă, îi face pe unii să stea de-oparte şi pe alţii să se implice. Cei care aleg să se simplice, o fac din convingere. Este şi exemplul dat de grupul consilierilor social-democraţi din cadrul Consiliului Local al oraşului Piatra Olt, conduşi de viceprimarul Nicuşor Rada.
Cu banii donaţi din indemnizaţiile lunare, încasate pe timpul prelungirii mandatelor, efect al amânării alegerilor locale, consilierii au cumpărat 10.000 de măşti de protecţie pe care au început să le distribuie gratuit cetăţenilor din localitate.
Iniţiativa viceprimarului Nicuşor Rada a fost primită cu mare bucurie de către locuitorii oraşului cu nod de cale ferată, dat fiind şi faptul că purtarea măştilor va fi obligatorie pe timpul stării de alertă, care va începe după data de 15 mai 2020. Proiectul de lege, referitor la instituirea stării de alertă, prevede că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice închise.

„Mergând în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor orașului Piatra-Olt, Grupul de Consilieri Locali ai Partidului Social Democrat, a decis să își doneze indemnizațiile încasate în urma prelungirii mandatelor, sumele rezultate fiind folosite pentru activități de responsabilitate socială. În acest sens, începând din data de 13 mai 2020 am distribuit 10.000 măști de protecție împotriva coronavirusului COVID-19, care au ajuns în fiecare gospodărie din orașul Piatra-Olt. Această acțiune vine în sprijinul locuitorilor din Piatra Olt, având în vedere că începând cu data de 16 mai 2020 purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun va fi obligatorie”, spune viceprimarul Nicuşor Rada.

Implicare prin iniţiativă
Viceprimarul Nicuşor Rada nu este la prima acţiune prin implicare. Acesta ajută la implementarea mai multor proiecte de pe raza oraşului Piatra-Olt, coordonând mai multe activităţi care au în centru cetăţeanul şi nevoile sale.
Recent, cetăţenii oraşului au devenit posesorii unor pubele noi, pentru gunoiul menajer.
Acţiunea a fost coordonată de viceprimarul Nicuşor Rada, omul potrivit în acţiunea potrivită.
Cetăţenii au intrat în posesia lor completând un proces-verbat de predare primire, iar de acum în colo, aceste pubele sunt proprietatea lor.

O altă iniţiativă a viceprimarului Nicuşor Rada s-a consumat la sfârşitul anului trecut, când acesta a propus un amendament la un proiect de hotărâre privind bursele școlare. Astfel, bursa de merit a crescut de la 100 la 300 de lei, cea de studiu de la 100 la 250 de lei, iar bursa socială merge de la 35 de lei la o valoare de 100 de lei, pentru elevi.

Astăzi, în Piatra-Olt, există aleşi locali, care pun, mai presus de orice, interesul cetăţeanului şi pretențiile la dezvoltare sunt îndreptățite şi evidente, iar rezultatele sunt produsul îndeplinirii acestor îndatoriri din ceea ce generic se poate numi fișa postului. O fişă a postului respectată întocmai de către cei aleşi, care aleg să meargă pe drumul pe care-l pavează cu fapte mari.
Nicușor Rada este omul care, prin implicarea sa, a câştigat un suport popular. Ales al comunităţii, Nicuşor Rada are o agendă declarată, ca o scrisoare de intenție, în ideea de a schimba, în bine, viața oamenilor din oraşul care merge drept pe drumul dezvoltării europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.