Acasă Administrație Slătioara, orașul de lângă oraș. Savu Ungureanu, primarul faptelor bune

Slătioara, orașul de lângă oraș. Savu Ungureanu, primarul faptelor bune

68

Activitățile de primar ale lui Savu Ungureanu de la Slătioara pot servi oricând ca manual de bună practică în ceea ce privește administrația publică locală. A venit cu ani în urmă la primărie cu un pachet de promisiuni oferite cetățenilor prin care le spunea acestora că poate transforma comuna limitrofă municipiului Slatina, într-o localitate care să concureze oricărui oraș din această țară.
Timpul a trecut, iar dacă astăzi Slătioara este orașul de lângă oraș, este pentru că Savu Ungureanu, primarul faptelor bune, face în fiecare zi exact ceea ce trebuie pentru comunitate. Investițiile nu se opresc niciodată. Pe lângă rețeaua completă de apă, canalizare și gaze naturale, nici celelalte servicii publice nu rămân în urmă. Se lucrează  și asta se vede pentru oricine are ochi pentru așa ceva, chiar și pentru cei puși pe îndoială, căci proiectele prind contur zi de zi.

Modernizarea școlii din comună, o investiție dedicată exclusiv educației!
La mijloc de aprilie, în Slătioara se lucrează intens la cea mai importantă investiție în domeniul școlar, de la inițierea primară a investițiilor în zonă. Școala unde au învățat atâtea generații, unde în prezent își desfășoară activitatea aproape 100 de copii din toate ciclurile de învățământ, este un șantier necesar. Creșterea eficienței energetice impune o restructurare a corpurilor de clădire, o înlocuire totală a acoperișului, iar acest lucru se face responsabil de către un constructor obligat să dea calitate și valoare lucrării. Și asta exlusiv pentru folosința imobilului conform destinației sale. Căci, la Slătioara, niște politruci iresponsabili încearcă să spună că aceste corpuri de clădire vor avea destinații din afara domeniului școlar. Minciuni sfruntate, doar doar vor convinge oamenii să voteze altceva decât pentru continuitate și stabilitate. Cei care au ochi să vadă, apreciază, cei spre care se îndreaptă minciunile înțeleg că acestea sunt doar elemente de campanie electorală ieftină. Proiectul merge mai departe, iar școala din Slătioara va fi un obiectiv trainic pentru zeci de ani de aici încolo. Proiectul este o investiție atrasă din resurse financiare altele decât bugetul local.

O sală de sport, gata pentru recepția finală!
Una dintre cele mai moderne săli de sport din comunele județului este aproape gata de recepția finală. Investiție pornită de la zero, realizată din fonduri guvernamentale, poate găzdui competiții mixte de volei, handbal, baschet, fotbal în sală, dar va fi destinată și orelor de curs atunci când elevii de la școală vor putea să-și desfășoare orele în condiții cum nu au mai avut până acum în comuna devenită orașul de lângă oraș. Sala de sport are 180 de locuri cu o tribună internă și o suprafață utilă de 1660mp. Înălțimea interioară este de 10 metri. Toate utilitățile sunt asigurate încât aici să poată funcționa optim imobilul racordat la apă, canal, electricitate și sursă de căldură. Amplasarea acesteia în proxima vecinătate a școlii este un factor de coeziune între educație, sport și timp liber.

Savu Ungureanu continuă proiectele de investiții în comună!
Pe lângă investițiile menționate, la Slătioara vine o veste bună și pentru rezidenții din cartierul Argeșeanul. Aici, pachetul de utilități este în extindere, iar asfaltarea drumurilor va fi prioritate în perioada imediat următoare. Astăzi, Slătioara are și o componentă semnificativă din bugetul local datorată resurselor financiare proprii obținute din impozitele și taxele atrase de la agenții economici locali. Cei care vin să investească aici, în locul unde dispun de servicii utilitare complete, dar și o deschidere din partea administrației locale. Astfel, din punctul de vedere al investitorilor în zona rurală din Olt, Slătioara este prima localitate din județ. Pe 9 iunie, cei care vor continuitate, stabilitate și cât mai multe proiecte pentru comună, știu ce trebuie făcut, ce trebuie votat, Savu Ungureanu a arătat că știe, face și gândește corect în interesul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.