Acasă Actualitate Gigel Ştirbu susţine…

Gigel Ştirbu susţine…

244

Deputatul Gigel Ştirbu este un aprig susţinător al drepturilor celor care muncesc în diverse medii de risc, cum ar fi întreprinderile de genul ALRO Slatina. Acesta a facilitat, recent, întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului României şi cei ai întreprinderii de aluminiu de la Slatina.
Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 13 decembrie 2019, Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Economiei să prezinte un proiect de lege. Astfel, s-a pus în dezbatere proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efecte de seră atribuite României la nivelul UE, aprobate prin Legea 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efecte de seră în preţul energiei electrice.
„Aici, domnule ministru, este vorba de schema de ajutor de stat care să vină în sprijinul ramurilor care în structura costurilor au costuri mari cu energia electrică, pentru a încerca să reducem, practic, costul energiei electrice şi pentru a readuce competitivitatea sectoarelor respective. Aici va trebui să hotărâm dacă mergem pe proiect de lege sau utilizăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.