Acasă Actualitate ISU Olt. Cinci noi ambulanțe SMURD de tip B

ISU Olt. Cinci noi ambulanțe SMURD de tip B

93

De joi, 12 decembrie 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt va putea merge la intervenţii în cadrul subunităților din Slatina, Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus, cu cinci ambulanțe SMURD tip B. Aceste autospeciale au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu fonduri europene, în cadrul proiectului „POR 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

„Prin achiziția acestor autospeciale a fost înnoit parcul auto aparținând SMURD Olt, majoritatea ambulanțelor înlocuite având o vechime de peste zece ani. În dotarea ISU Olt se află zece ambulanțe SMURD, câte două în cadrul subunităților din Slatina, Caracal și Scornicești și câte una în cadrul subunităților din Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus.
Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Autosanitarele pot fi utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ un defibrilator semiautomat și alte echipamente și materiale necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.
Echipajele SMURD Olt au executat de la începutul acestui an 5740 de misiuni în sprijinul cetățenilor județului Olt, fiind asistați medical peste 6000 de copii și adulți.”, se arată într-cun comunicat de presă.

Articolul precedentMădălin Teodosescu versus Mihai Cantea…
Articolul următor„Tinerii pregătiţi pot ajuta la dezvoltarea comunităţii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here