Acasă Actualitate Liberalii olteni, pregătiţi de europarlamentare

Liberalii olteni, pregătiţi de europarlamentare

218

Marţi, 2 aprilie a.c., la sediul PNL Olt, preşedintele organizaţiei judeţene, Liviu Voiculescu a susţinut o conferinţă de presă, ce a avut ca temă principală lista candidaţilor la europarlamentare. De asemenea, acesta a mai precizat şi că va merge la referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis din ziua alegerilor europarlamentare, însă nu a spus cum va vota, doar că va aştepta să vadă care este întrebarea. Liderul oltean este supărat pe faptul că social-democraţii îşi arogă meritul măririi alocaţiilor copiilor, deşi proiectul a aparţinut deputatului PNL, Robert Sighiartău.

10 + 1, pentru europarlamentare
Liviu Voiculescu a dat citire numelor primilor 10 candidaţi la alegerile europarlamentare, iar la final a adăugat şi numele primarului de la Balş, Mădălin Teodosescu, care se află pe poziţia 16 pe lista de alegerile din 26 mai.
„La Biroul Politic Naţional din 14 martie, eu şi colegii mei am validat această listă.”, spune preşedintele PNL Olt.
Primul pe lista de la europarlamentare se află jurnalistul şi fost membru PNL, revenit recent, Rareş Bogdan. Este urmat de Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, orașul cu cele mai multe proiecte de Smart-City din România; Sigfried Mureșan: europarlamentar, negociator șef pentru bugetul Uniunii Europene, omul care a obținut despăgubiri pentru românii afectați de pesta porcină africană și negociatorul principal din partea Partidului Național Liberal pentru alegerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european; Vasile Blaga: cel care își asumă negocierile pentru aderarea României la spațiul Schengen din partea Partidului Național Liberal; Adina Vălean: europarlamentar, raportorul care a dus la desființarea taxei de roaming din Uniunea Europeană; Daniel Buda: președintele PNL Cluj și europarlamentar, se bate pentru interesele fermierilor români în Parlamentul European; Dan Motreanu: fost ministru al Agriculturii; Gheorghe Falcă: vicepreședinte al Partidului Național Liberal, primarul Aradului, reprezentant al Alianței Vestului, entitate fondată pentru absorbția de fonduri europene; Cristian Bușoi: vicepreședinte al Partidului Național Liberal, europarlamentar, se va bate pentru ca serviciile medicale din România să se racordeze la standardele europene și implicit pentru spitalele regionale; Marian Jean Marinescu: vicepreședinte al grupului Partidului Popular European.
Nu în ultimul rând, pe poziţia 16, primarul oraşului Balş, preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

Recent, într-o publicaţie de propagandă politică, despre care liberalii spun că a fost impusă distribuirea sa prin Poşta Română, a apărut faptul că PSD îşi arogă dublarea alocaţiilor. Liviu Voiculescu a clarificat că proiectul a aparţinut liberalului Rober Sighiartău, iar guvernarea PSD doar a pus în practică legea din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.