Acasă Actualitate Privind altfel spre PNL Olt…

Privind altfel spre PNL Olt…

488

Mulți sunt cei care, de pe margine, strigă „N-avem opoziție la Olt!” La o primă vedere, spectatorul neutru tinde să-i creadă. Județ mai roșu în țară nu există… În detaliu, privind neutru, indiferent câte castele de nisip și promisiuni la drumul mare ar face stânga, e un prag peste care nu se trece. Există o masă critică de oameni care are timp să meargă la vot și nu acceptă compot de trandafiri.
Astăzi, PNL Olt, condus de Liviu Voiculescu, a intrat în epoca normalității, în zodia bunului simț și a dimensiunii exacte a ceea ce există și spre ce așteptări pot merge cei ce vor altceva decât stânga.

Voiculescu nu e un om perfect. Dar, e perfectibil, atât timp cât el, pe sine, se măsoară corect. Un președinte deloc complicat, dar care astăzi îi face pe mulți să înțeleagă că el, primarul de la Cungrea, este exact ce am zis două rânduri mai sus: președintele PNL Olt.
A arătat asta chiar și distinsului deputat de cursă lungă, Gigel Știrbu, acum vreo câteva luni de zile, când, fără să acuze, fără să ridice tonul, fără să provoace o dispută de natură ideologică, Liviu Voiculescu i-a spus lui Știrbu… adevărul. Cel corect, cel… adevărat. Pentru că minciuna în politică, deși e scuzabilă și îmbrățișată, nu poate ține la nesfârșit.
Așa au trebuit să afle și liberalii, de la președintele lor, versiunea corectă prin care s-au făcut listele la parlamentarele din 2016. Atunci când Siminica Mirea nu a luat locul nimănui. Atunci când, până în ultima clipă, Știrbu a încercat să-i spună regretatului Costel Moisescu altceva decât fusese stabilit, chiar și cu acordul său, la nivel central, cu mult înaintea depunerii candidaturii. Cine a mințit? Cine a sugerat ideea unui conflict intern inutil? În niciun caz Moisescu, în niciun caz Mirea și, cu atât mai puțin, Voiculescu…
Altfel, Știrbu rămâne util organizației de la Olt, ca orice membru interesat să facă parte din echipă și să muncească pentru o idee.

Cu un mod de a face politică altfel, Liviu Voiculescu conduce la PNL Olt o echipă. Iar cei care spun că există un control din afară, nu au aurgumente. Lucrurile se așează: PNL Olt, condus de Voiculescu și-a permis luxul să dea vot de încredere candidaților regionali ce se vor regăsi pe lista de la europarlamentare, deputatul Marian Jean Marinescu, de la Craiova, și primarul Mădălin Teodosescu de la Balș. Fără să caute vreun mesaj în telefon sau să privească pe geam pentru o luminiță verde, venită de undeva.
Voiculescu nu poate fi controlat politic, administrativ și economic. Vine dintr-o generație altfel. Stă pe o pregătire făcută atunci când se face școala la timpul ei, iar economic nu e deloc interesat de acele afaceri cu banul public, ce sunt tentații cărora unii, chiar din păcate pentru ei, nu le pot face față…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.