Acasă Actualitate DSVSA Olt a sancţionat neregulile din perioada pascală

DSVSA Olt a sancţionat neregulile din perioada pascală

64

În perioada 05.03.-07.04.2018, reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat 270 de controale „care au avut drept scop preîntampinarea aparitţiei unor toxiinfecţii alimentare şi care au urmărit verificarea respectării normelor sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor cu privire la recepţia, depozitarea, producerea, comercializarea şi transportul produselor alimentare de origine animală şi non-animală în toate tipurile de obiective autorizate/înregistrate sanitar-veterinar.”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanţii DSVSA Olt au constatat neconformităţi şi au aplicat, conform legislaţiei în vigoare, un număr de 30 sanctiuni contravenţionale în valoare totală de 44.800 lei şi 19 avertismente. De asemenea au fost reţinute oficial şi retrase de la comercializare, în vedrea dirijarii către unităţi de
incinerare, aproximativ 57 kg produse alimentare de origine animală. DSVSA Olt a avizat temportat, pentru perioada 01.04.- 07.04.2018.

In perioada, au fost avizte temporar în vederea sacrificarii următoarele spaţii de sacrificare a tineretului ovin/caprin: Slatina, în incinta fostului Abator Strehareţi; Balş, în incinta Pieţei Agroalimentare; Drăgăneşti Olt, în incinta Pieţei Agroalimentare; Osica de Sus, în incina Târgului Săptămânal. Au fost fost sacrincate, în total, 685 capete tineret ovin şi caprin, animale provenite din exploataţii non profesionale ale crescatorilor particulari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.