Acasă Actualitate Compania de Apă Olt. Anunţ important!

Compania de Apă Olt. Anunţ important!

253

Vă redăm, în cele ce urmează, comunicatul de presă emis de Compania de Apă Olt:
„În cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Apă și Canalizare ”Oltul”, din care fac parte primarii municipiilor, orașelor și comunelor care au delegat serviciile de apă și apă uzată ( canalizare și epurare) Companiei de Apă Olt, întrunită în ședința din data de 30.03.2018, s-a aprobat tariful unic pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare – epurare pentru întreaga arie de delegare, în baza avizului A.N.R.S.C. București nr. 602519/14.03.2018.
Conform reglementărilor europene, sistemele regionale de apă trebuie să aibă un tarif unic pentru toți utilizatorii din aceeași categorie, aceasta fiind și condiția esențială pentru ca operatorul regional să semneze contractul de finanțare pentru proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”. Având în vedere impactul social pe care aplicarea tarifului unic îl are asupra consumatorilor din mediul urban și rural, Compania de Apă Olt a amânat, până acum, această prevedere care a fost impusă de Uniunea Europeană încă din anul 2009.
”Pentru aprobarea Cererii de Finanțare din cadrul Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă- apă uzată în județul Olt, proiect ce se va derula prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Compania de Apă Olt are obligativitatea să aplice un tarif unic pentru serviciile de apă, canalizare și epurare în toate localitățile unde operează. Din considerente sociale, am amânat luarea acestei decizii până în momentul în care semnăm proiectul cu finanțare europeană prin care vom reabilita și vom continua lucrările de investiții la rețelele de apă, canalizare și la stațiile de epurare în localitățile din aria de operare. În curând, vom demara acest proiect în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro care înseamnă investiții majore care duc la creșterea calității apei furnizate”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.
În toate localitățile din aria de operare a Companiei de Apă Olt, consumatorii vor plăti pentru serviciile de apă, canalizare și epurare aceleași tarife ca în municipiul Slatina, unde tarifele nu se modifică.
Apă – 2.86 lei/mc fără TVA;
Apă uzată (canalizare și epurare) – 3.49 lei/mc fără TVA.
Într-un clasament al tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și epurare pentru populație, de pe site-ul Asociației Române a Apei, Compania de Apă Olt se află pe locul 28, din 43 de operatori regionali din țară.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here