Acasă Cultură „Etnografica“, ediţie specială cu lucrări realizate doar în judeţul Olt

„Etnografica“, ediţie specială cu lucrări realizate doar în judeţul Olt

105

Miercuri, 28 martie 2018, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, a avut loc deschiderea expoziţiei Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“, coordonat de Valeru Ciurea, cel care a iniţiat acum şapte ani acest salon. Anul acesta, ca o premieră, au fost expuse doar fotografii cu caracter etnografic realizate exclusiv în județul Olt, 30 la număr, format 50/70 cm.
Au expus artiști fotografi din țară, invitați să participe la cele trei tabere de creație fotografică desfășurate în județul Olt în anii 2014, 2015 și 2017, tabere organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt cu sprijinul Consiliului Județean Olt, a primăriilor: Giuvărăști, Izbiceni, Vădastra, Vădăstrița, Cezieni, Călui, Oporelu, Dobroteasa, a preotului paroh al bisericii de lemn din Leleasca, a preotului paroh de la Câmpu Mare. Alexandru Pompiliu (Târgoviște), Daniela Iancu (Slatina), Ion Mărculescu (Târgoviște), Felician Săteanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Ionela Fugărețu-Kovacs (Bistrița), Răzvan Dumitrescu (Râmnicu Vâlcea), Irina Cristian (București), Robert Kovacs (Bistrița), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Diana Mândrilă (Târgoviște), Valeru Ciurea (Slatina) sunt artiștii fotografi ale căror lucrări au fost selectate în această expoziție.
„Salonul Național de Artă Fotografică «Etnografica» a adus la Slatina, de-a lungul timpului, nume de rezonanță din fotocluburile importante din România care s-au bucurat de recunoașterea noastră și cu care am stabilit legături în domeniul artei fotografice, rezultatul fiind o serie de expoziții deosebite care au poposit la Slatina, fie la Biblioteca Județeană Olt «Ion Minulescu», fie la Centrul Cultural «Eugen Ionescu», spațiu expozițional pus cu atâta generozitate la dispoziție publicului și realizatorilor de evenimente cultural de către Primăria municipiulșui Slatina.
Aducem mulțumiri Consiliului Județean Olt pentru că sprijină financiar demersul nostru de conservare și promovare a valorilor naționale pe care le reprezintă satul românesc contemporan cu tradițiile, cu obiceiurile, cu meșteșugurile, cu arhitectura sa, cu costumul popular și, nu în ultimul rând, cu bucătăria tradițională.
Mulțumiri se cuvine a adresa și Asociației Internaționale de Artă Fotografică «Euro Foto Art» din Oradea și președintelui acesteia, domnul Ștefan Toth, care a girat cu patronajul său această a VII-a ediție a Salonului nostru.
Și această expoziție a Salonului Național de Artă Fotografică «Etnografica» este una itinerantă, așa că, în următoarele luni va poposi la Râmnicu Vâlcea (26 aprilie 2018), la Baia Mare (24 mai 2018) precum și la Târgoviște și Craiova, la date ce urmează a fi stabilite ulterior.
La Slatina expoziția va sta la dispoziția publicului în foaierul Centrului Cultural «Eugen Ionescu» până pe data de 20 aprilie 2018.”, a spus Valeru Ciurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.