Acasă Actualitate Băleasa, pe harta fotbalului românesc!

Băleasa, pe harta fotbalului românesc!

225

Şcolile particulare de fotbal au început să redevină atractive pentru pasionaţi . In anii 70 şi 80, fotbalul românesc scotea fotbalişti pe bandă rulantă. Maidanul era locul unde orice copil din mediu rural făcea cunoştinţă cu mingea de fotbal. Acolo, antrenori cu ochiul format alegeau copii talentaţi, pentru ai îndruma către un centru organizat. Aşa au apărut marii jucători români.

Spiritul Craiovei se simte şi la Băleasa
Vremea cînd antrenorul Constantin Ştefan – Marlău şi nu numai , mergea cu trenul mii de kilometri să-l vadă pe internaţionalul de juniori, Nicu Asaftei, pentru al aduce la Dinamo Slatina par apuse demult. Între timp lucrurile sau mai schimbat. Astăzi primează partea materială, profitul imediat. Nu şi în cazul nostru, pe care il vom prezenta în rândurile de mai jos. Pasiunea pentru fotbal a unui om simplu, a făcut ca de curând, pe harta fotbalului românesc să apară şi Băleasa, un nume care la prima vedere nu spune nimic. Localitatea Băleasa este un sat ce aparţine de comuna Găvăneşti şi este situat la 8 km de oraşul Balş şi la 20 km de Craiova. Dealtfel, spiritul Craiovei fotbalistice se simte de la distanţă, zona este una, alb – albastră. Nu trebuie să-ţi spună cineva asta, se simte şi se aude. Până şi soneriile de la telefon cântă imnul Craiovei de altădată. Acolo, începând cu 2017 funcţionează o şcoală de fotbal patronată de, Statie Petrişor Iulian, numită cât se poate se sugestiv, Şcoala de fotbal A C S Viitorul Băleasa.

De la volan, direct pe gazon
Gazda noastră, Iulian Petrişor, lucrează ca şofer pe T I R , este mare iubitor de fotbal şi o parte din banii câştigaţi făcând curse prin ţară si prin Europa, s-a hotărît să-i bage in fotbal. In vara anului 2017, a infiinţat echipa de copiii Viitorul Băleasa. Pentru început şcoala respectivă are înscrisă in cadrul A J F Olt , doar echipa, Juniori B- jucători născuţi in 2001, dar pe viitor vor apărea şi alte grupe. Satisfacţia muncii cu copii este pe măsură, după prima parte a campionatului, Viitorul Băleasa antrenată de Marian Stoica conduce în clasament cu 12 puncte din 15 posibile, are cel mai bun atac – 16 goluri şi cea mai bună apărare , doar două goluri primite.
„Am început în vară cu un număr de 20 copii. Deocamdată, sunt singur în această acţiune, îmi place ceea ce fac şi pe viitor vreau să extind proiectul. Şcoala nu este făcută în scop comercial ci numai pentru lansarea de talente în fotbalul mare. Copii nu plătesc nimic, trebuie neapărat să menţionez acest lucru, dar accesul se face numai după o preselecţie” povesteşte Iulian Petrişor.

Iarba verde de acasă
Grupa de juniori pe care am găsit-o la stadion, este formată din copii care provin din localitate precum şi din împrejurimi, Vulpeni, Dobreţu, şamd. Sunt copii care petrec mult timp jucînd fotbal, chiar şi când nu sunt la antrenament, aşa că nu a fost greu să-i faci să simtă atracţia gazonului. Le place fotbalul se vede asta, şi visul lor este să ajungă la o echipă mare, Universitatea Craiova este destinaţia cea mai aleasă, nici nu se putea altfel. Din păcate, competiţia la care participă şi pe care o conduc, nu le oferă suficiente jocuri. În ediţia 2017 – 2018 sunt înscrise doar 6 echipe.
„Ne lipsesc jocurile, nu avem o competiţie care să ne ţină angrenaţi căt mai mul timp. Am inceput campionatul în august şi în octombrie am terminat turul, până la primăvară trebuie să ne descurcăm cum putem. Acesta este motivul principal care mă preocupă acum. Intenţionăm să jucăm cate mai multe jocuri amicale, Craiova, Piteşti sunt centrele de tradiţie cu care poţi sa-ţi măsori forţele, dar asta înseamnă deplasări lungi, cheltuieli în plus „ se plânge şeful centrului.

Sursă articol: arenaolteana.blogspot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here