Acasă Actualitate Control judiciar pentru primarul de la Izvoarele

Control judiciar pentru primarul de la Izvoarele

213

Florian Constantin, primarul comunei Izvoarele, a fost plasat, vineri, 14 iulie a.c., sub control judiciar pentru 60 de zile, iar decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2017, a suspectului CONSTANTIN FLORIAN, la data faptelor primar al com. Izvoarele, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, prev. şi ped. de art. 207 C.pen., ultraj, prev. şi ped. de art 257 alin. 1 C.pen., purtare abuzivă, prev şi ped de art. 296 C.pen. şi instigare la abuz în serviciu, prev şi ped de art. 47 C.pen. rap la art 297 C.pen., cu aplic art. 38 C.pen.
Din ordonanţele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
„Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o ameninţe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unităţii administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.
Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat, atât prin efectuarea de ameninţări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată.”

Suspectului Constantin Florian i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 14 iulie 2017 Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale şi luarea unei măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.