Acasă Cultură La Caracal. „DE DOR DE PRIMĂVARĂ”, la ediţia a XIII-a

La Caracal. „DE DOR DE PRIMĂVARĂ”, la ediţia a XIII-a

175

Festivalul de Folclor „De dor de primăvară”- concurs de interpretare, care va avea loc în perioada 20 – 21 aprilie 2017, la Caracal, se adresează copiilor şi tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Acesta îşi propune descoperirea şi promovarea soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară care provin din rândul copiilor şi tinerilor, descoperirea şi punerea în valoare a doinelor şi cântecelor populare autentice şi urmăreşte încurajarea, stimularea şi promovarea tinerelor talente, stârnirea interesului acestora în culegerea de folclor şi deprinderea cu arta spectacolului, promovarea instrumentelor tradiţionale, însuşirea portului popular din zona pe care o reprezintă pentru promovarea acestora şi, nu în ultimul rând, antrenarea laureaţilor festivalului în alte manifestări folclorice interjudeţene, naţionale şi internaţionale.

Concursul de interpretare este structurat pe două secţiuni: solist vocal şi solist instrumentist de muzică populară.
Probele din concurs, atât pentru solist vocal cât şi pentru solist instrumentist, constau în interpretarea a două piese de muzică populară la alegerea concurentului, astfel: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă), cea de-a doua piesă cu acompaniament.
În mod obligatoriu, concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Pentru soliştii instrumentişti sunt admise în concurs numai instrumente tradiţionale. Taxa de înscriere în concurs este 30 lei. Suma rezultată din taxa de înscriere se va constitui într-un premiu de popularitate. Preselecţia va avea loc în data de 20 aprilie, ora 10.00, la Teatrul Naţional din Caracal.
În urma preselecţiei, toţi concurenţii admişi vor evolua în ziua de 20 aprilie, iar în ziua de 21 aprilie va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Centrului Cultural Municipal Caracal.
Juriul, alcătuit din specialişti ai genului, va atribui diplome şi premii în bani:
Trofeul Festivalului = 1.200 lei;
Secţiunea Solişti vocali: Premiul 1 – 900 lei, Premiul II – 700 lei, Premiul III – 500 lei, Menţiune – 300 lei;
Secţiunea Solişti instrumentişti: Premiul I – 900 lei, Premiul II – 700 lei, Premiul III – 500 lei.
Menţiune – 300 lei;
Premiul special al juriului = 500 lei;
Premiul de popularitate = 400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.