Acasă Cultură Omagiu pentru Eminescu, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina. Ion Anuţa,...

Omagiu pentru Eminescu, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina. Ion Anuţa, „Lacrimi pentru neam şi ţară”!

178

Într-un cadru câlduros, alături deprieteni şi iubitori de poezie, cu o zi înainte de aniversarea a 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, poetul patriot Ion Anuţa, a lansat volumul de poezii patriotice şi creştine: „Lacrimi pentru neam şi ţară”. Un volum cu poezii cum mulţi nu au curajul de a le scrie. Acel curaj dat de iubirea de neam.

La evenimentul omagial, dedicatu poetului Mihai Eminescu, au participat şi au recitat poezii – creaţii proprii – poeţii: Nicu Cismaru, Georgeta Giurea, Dumitru Sârghie, Grigore Călin, Paulian Buicescu şi Constantin Stanciu. Întâlnirea culturală a fost moderată de Florian Cârstea, care a recitat şi acesta o poezie biografică scrisă de poetul Ion Anuţa.

O nouă carte
Poetul Anuţa nu este un „clasic” poet, care crede că doar poeziile lui sunt cele mai bune şi care să fie un linguşitor în versuri. Ion Anuţa este un poet al realismului, al iubirii faţă de patrie şi faţă de români. Acesta, vizibil emoţionat, a ţinut să mulţumească auditoriului şi să prezinte o frântură dintr-o nouă surpriză, aceea că va lansa, în curând, un nou volum cu poezii. Tot la fel de bune ca şi până acum.
„Mă simt copleşit de emoţie, n-am avut prilejul, până acum, să vorbesc unui auditoriu de înaştă cultură, aşa cum vă consider, şi, vă promit, că, în decurs de câteva luni mai am încă o carte în lucru. Vă mulţumesc”, a spus Anuţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.