Acasă Actualitate Ziua şefilor din Parlament. Dragnea la Camera Deputaţilor şi Tăriceanu la Senat

Ziua şefilor din Parlament. Dragnea la Camera Deputaţilor şi Tăriceanu la Senat

96
foto: bn24.ro
Astăzi, parlamentarii şi-au ales preşedinţii Camerelor. Liviu Dragnea va fi preşedintele Camerei Deputaţilor şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului
Astfel, Liviu Dragnea, obişnuit să nu aibă contracandidaţi, pentru că celelalte partide nu au făcut propuneri pentru această funcție, a fost ales președinte al Camerei Deputaților,cu 216 voturi „pentru” și 101 „împotrivă”.
„Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcţie ca şi cum este funcţia de şef al Universului. Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero. Fiind ocupată de Valeriu Zgonea, mi-ar fi mie ruşine să ocup această funcţie după el. Dacă aş vrea vreodată să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor ar trebui să fie neapărat cineva care să se sacrifice ca să fie în acest interval”, spunea Dragnea în iunie 2016.
Ca şi colegul de la Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu nu a avut contracandidaţi, fiind ales cu 87 de voturi „pentru”şi 40 „contra”. Anunţul a fost făcut de decanul de vârstă, Leon Dănăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.