Acasă Actualitate 1 Decembrie, la Slatina. 98 de ani de la Marea Unire

1 Decembrie, la Slatina. 98 de ani de la Marea Unire

268

Prima zi de iarnă calendaristică, 1 decembrie 2016, a fost o zi frumoasă şi însorită. România împlineşte 98 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia şi 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, în 1916. Cu această ocazie, oficialii municipiului Slatina şi ai judeţului Olt, au organizat o ceremonie aniversară la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în jurul căreia s-au strâns peste 1500 de oameni.

După intonarea imnului de stat, Gabriel Zăvoeanu de la Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” Slatina a interpretat „Noi suntem români”. Ceremonia a continuat cu mesajul premierului Dacian Cioloş, redat de prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu şi cu o slujbă susţinută de episcopul Sebastian. Un moment important l-a reprezentat parada tehnicii instituţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării.

Evenimentele s-au încheiat cu peste 1000 de porţii de fasole, cârnaţi şi pahare cu vin fiert, oferite de Primăria Slatina, pe lângă steguleţe şi cocarde tricolore.
„Astăzi, de 1 Decembrie, nu pot să transmit decât un singur mesaj: «La mulţi ani, români!, La mulţi ani, România!». Mă bucur că Dumnezeu ne-a dat după sufletul nostru, al românilor, o zi superbă, o zi extraordinară, chiar dacă a fost pic mai frig, soarele a strălucit deasupra Slatinei şi deasupra întregii Românii. La mulţi ani, România, încă odată! Cu prilejul acestei zile, am pregătit peste o mie de porţii de fasole cu cârnaţi. Ca în fiecare an, şi Slatina, ca şi România, a pregătit de 1 Decembrie această fasole tradiţională cu cârnaţi. Într-adevăr, au fost mai mulţi oameni decât porţii, nu a fost nicio problemă, am suplimentat porţiile fără doar şi poate, şi nimeni nu a plecat fără să-şi ia porţia de mâncare”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.