Acasă Actualitate Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vizită în judeţul Olt

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vizită în judeţul Olt

220

Senatorul şi preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut o scurtă vizită în municipiul Slatina şi în oraşul Balş. În Slatina, Tăriceanu a vizitat întreprinderea ALTUR, unde au avut o serie de întâlniri cu reprezentanții acesteia, iar în Balş s-a întâlnit cu cetăţenii zonei. Între cele două activităţi, acesta a susţinut o conferinţă de presă, avându-i lângă el şi pe deputatul Daniel Constantin, senatorul Mihai Niță, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea, senatorul Teiu Păunescu, consilierul local în Consiliul Local Slatina, Cristian Burcea şi alţii.

Prioritate de senator: firmele româneşti
În cadrul conferinţei de presă, preşedintele Senatului, care a venit cu antemergători şi cu SPP-işti, care au controlat până şi genţile jurnalistelor, a abordat o temă pe care o are în vedere ca senator: firmele româneşti să aibă întâietate. Ele sunt trecute pe plan secund în detrimentul firmelor străine, care sunt primite călduros şi li se acordă o atenţie specială.
„Astăzi am făcut o vizită la societatea ALTUR. Mă bucură că sunt societăți românești capabile să facă față competiției nu numai pe piața internă, e vorba de competiția internațională în care sunt angrenați, ținând cont că ALTUR este o întreprindere care cea mai mare parte a producției o exportă. Discuțiile pe care le-am avut cu conducerea societății mă pun din nou în fața unei evidențe pe care vreau să v-o împărtășesc. și anume că sunt multe firme românești care s-au zbătut și au reușit să supraviețuiască acestei competiții feroce, care este economia globalizată, dar din păcate nu beneficiază de niciun sprijin din partea statului, din partea Guvernului, din partea autorităților. Firmele străine până acum au fost privilegiate, au obținut tot felul de ajutoare și firmele românești sunt practic scoase din această posibilitate, de a le cuprinde în ajutorul pe care în mod normal avem intersul să-l dăm pentru a întări capitalul românesc, să le dăm posibilitatea să-și dezvolte mai mult afacerile, să creeze locuri de muncă. Sunt unul din cei care am primit cu brațele deschise investiții străine și am promovat investiții străine, însă vreau să declar foarte limpede: a venit momentul ca privilegiile care le-am dat firmelor străine să înceteze și să acordăm prima atenție firmelor românești în diferite domenii. Inclusiv în ceea ce înseamnă firmele românești care pot să lucreze pentru piața internă, să fie furnizoare de servicii și produse pentru tot ceea ce înseamnă administrația.

Ministerul Repatrierii
Călin Popescu Tăriceanu doreşte crearea unui nou minister în cadrul Guvernului României, cel al Repatrierii:
„Ministerul Repatrierii să le creeze condiții să revină, să se reîncadreze în muncă, să le creeze condiții de locuire, condiții de învățământ pentru copiii lor, pentru că altfel toate dorințele noastre cele mai fierbinți de a vedea economia românească crescând în perioada următoare nu se vor putea realiza din cauza penuriei de forță de muncă’.să le creeze condiții să revină, să se reîncadreze în muncă, să le creeze condiții de locuire, condiții de învățământ pentru copiii lor, pentru că altfel toate dorințele noastre cele mai fierbinți de a vedea economia românească crescând în perioada următoare nu se vor putea realiza din cauza penuriei de forță de muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.