Acasă Interviu Interviu cu deputatul Dumitru Niculescu, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Olt

Interviu cu deputatul Dumitru Niculescu, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Olt

291

„Important e ca mesajul nostru să fie cunoscut de cât mai mulţi oameni, iar dacă vom fi înţeleşi vom obţine încrederea lor”

La Olt, în prag de alegeri, electoratul nemulţumit are o alternativă la cele două mari blocuri politice consacrate: Partidul Mişcarea Populară, o formaţiune condusă la nivel central de Traian Băsescu, prea puţin interesată de jocurile politice mărunte, deschisă interesului naţional, condusă de idealuri şi aspiraţii, care includ România romînilor şi nu o ţară ipotetică aşa cum văd alţii viitorul acetui spaţiu.
Partidul Mişcarea Populară se identifică, pe zi ce trece, ca o structură bine consolidată, cu oameni în teritoriu, gata oricând să demaşte fără reţinere abuzurile puterii şi tendinţele derapante ale celor care au guvernat ieri, sunt la putere astăzi şi vor să se manifeste şi de mâine încolo.
La Olt, Partidul Mişcarea Populară este condus de Dumitru Niculescu, în prezent deputat, un bun cunoscător al realităţilor judeţene, capabil să convingă cetăţenii judeţului de necesitatea abordării celei de-a treia căi, cea oferită e un partid aflat pentru prima oară în competiţia pentru alegerile parlamentare. O competiţie unde, în funcţie de votul exprimat de romîni, se va decide cine va conduce România pentru următorii patru ani.
Ce-şi propune PMP la nivelul judeţului Olt, care sunt obiectivele şi ţintele asumate, direct de la sursă, de la deputatul Dumitru Niculescu, cel care a acceptat să comunice principalele directive ale sale, ale partidului, în prag de alegeri parlamentare.

– Domnule preşedinte, cum găsiţi electoratul oltean acum, în prag de alegeri?
– În judeţul Olt, există o nemulţumire generală exprimată faţă de clasa politică de cei care au condus România după decembrie 1989. Oltenii sunt oameni harnici, cu deschidere faţă de progres, dar acceptă cu gre decalajele existente între anumite zone ale ţării.

– Vă rog, insistaţi asupra decalajelor…
– E foarte simplu, dar extrem de necesar să descriu, în amănunt, ceea ce vreţi şi dumneavoastră. În 1989, România se dezvoltase, oarecum, asemănător. Investiţii în infrastructură la nivelul timpului potrivit, făcute peste tot prin ţară. Capacităţi economice distribuite, cât de cât, egal. După, nimeni nu a mai ţinut seama de proiectul unitar de dezvoltare a ţării. Aşa se face că, în prezent, s-au creat doi mari poli economici, care asigură într-o parte bunăstare, iar în altă parte aşteptare. Transilvania şi zona de centru au luat-o înaintea restului ţării. O nouă guvernare trebuie să îndrepte acest dezechilibru. Este unul dintre proiectele asumate de Mişcarea Populare, ca parte a unui proiect de ţară.

– Cine sunt oamenii care candidează din partea dumneavoastră la nivelul judeţului Olt?
– Sunt oameni capabili, buni patrioţi, în stare să ofere comunităţilor mari experienţa dobândită în decursul timpului. La Camera Deputaţilor suntem o echipă: ….
La Senat, pe lista propusă locuitorilor judeţului de Partidul Mişcarea Populară se află….
Veţi vedea că noi, cei de la Partidul Mişcarea Populară nu vom avea probleme de natură penală, nu suntem oameni compromişi, şantajabili.

– Care sunt punctele de intervenţie la nivelul judeţului Olt?
– Din păcate, în judeţ, nimeni nu s-a gândit până acum la un proiect de interes public în care să se regăsească nevoile acestei comunităţi. Eu cred că e nevoie de o serie de măsuri legislative, căci Parlamentul asta face. Pentru stimularea activităţii industriale şi dincolo de Slatina, une într-adevăr există un pol bine dezvoltat. O lege a zonei defavorizate poate evita realitatea economică din Drăgăneşti-Olt, Bals, Caracal, Corabia. Mai mult decât atât, susţinerea unei iniţiative destinată dezvoltării sectorului agricol e o obligatori. Punerea la punct a întregului sistem de irigaţii de la nivel judeţean trebuie să devină parte a unei strategii naţionale. Securitatea alimentară se realizează prin susţinerea producţiei interne şi reducerea consumului din import. Avem aici, în Olt, una dintre cele mai importante resurse de natură alimentară. Oamenii sunt dispuşi să muncească, dar sistemul legislativ nu generează interes şi motivaţie. De aceea, în noul parlament, priorităţile Oltului vor fi priorităţile Partidului Mişcarea Populară.

– Traian Băsescu, viitorul prim-ministru?
– Ar fi singurul politician român dispus să lucreze la capacitate maximă din prima zi de mandat în funcţia de premier într-un viitor guvern. Nu are nevoie de acomodare, cei 10 ani petrecuţi în fruntea României reprezintă cea mai importanră carte de vizită. Există o deschidere imensă din partea domniei-sale, dar şi capacitatea dovedită de a înţelege situaţii dificile. Da, Traian Băsescu e cel mai bun prim-ministru pe care îl poate avea România de Crăciun.

– Pe ce profil de electorat mizează Partidul Mişcarea Populară?
– Noi, ca partid, nu urmărim să menţinem un electorat captiv, pe care să-l amăgim prin diverse promisiuni şi facilităţi de moment. Nu îi separăm pe români între antreprenori şi restul. Gândim doar în interesul comunităţilor largi, care nu se încadrează în şabloanele consacrate. Cu noi votează oameni care spun că sunt de stânga, dar şi cei care aviziuni de dreapta, însă sunt şi nemulţimiţi de ce-i acolo în prezent. Partidul Mişcarea Populară nu vrea să fie un partid de masă, dar nici nu refuză ideea de a acorda suport românului nemulţumit, a celui care, plecat în afară vrea să se întoarcă şi să muncească la el în ţară, acolo unde are familie şi acel dor de locuri şi oameni, care, uneori, provoacă adevărate drame.

– Ce vă propuneţi la nivelul judeţului Olt?
– Important e ca mesajul nostru să fie cunoscut de cât mai mulţi oameni, iar dacă vom fi înţeleşi vom obţine încrederea lor. Nu suntem dispuşi să promitem ceea ce nu se poate face. Oltenii trebuie să ştie că alegerile parlamentare nu sunt un izvor de bunăstare necondiţionat sau o bursă a locurilor de muncă. Aici, se aleg doar membrii viitorului parlament, oamenii care trebuie să facă legi pentru români şi nu pentru o clientelă, să aibă respect pentru toţi locuitori acestei ţări. Ne propunem, la nivelul judeţului Olt, ca după o guvernare cu o componentă dată de noi, de Mişcarea Populară săs e vadă, în sfârşit, un salt în faţă al nivelului de trai, căci, aici se regăseşte esenţa unei bune guvernări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.