Acasă Actualitate Siminica Mirea nu a luat locul nimănui pe listele PNL Olt

Siminica Mirea nu a luat locul nimănui pe listele PNL Olt

399

Odiseea candidaturilor liberale a luat sfărşit prin depunerea documentelor la Biroul Electoral Judeţean. La Camera Deputaţilor, pe locul întâi Gigel Ştirbu, pe locul doi Costel Moisescu… La Senat, pe primul loc Siminica Mirea, pe locul doi Andrei Iordache…

Luptele interne au luat sfârşit sau aşa trebuie să se întâmple dacă liberalii chiar vor să câştige simpatia cetăţenilor din Olt şi să obţină un scor demn de o cauză… dreaptă.

În mod normal, cei de mai sus şi ceilalţi din ceea ce înseamnă PNL Olt, trebuie să se apuce de treabă, să stea de vorbă cu oamenii şi să le explice argumentul liberal. Înainte de asta, se cuvine o precizare, necesară militanţilor din PNL Olt, cei care s-au implicat, mai mult sau mai puţin, în facerea listelor pentru alegerile parlamentare: Siminica Mirea, candidat PNL pe prima poziţe la Senatul României, nu a luat locul nimănui. Pur şi simplu, PNL-ul de astăzi este rezultatul unei fuziuni dintre PDL şi PNL, două partide, care, separat, nu ar fi putut să obţină marea victorie împotriva PSD-ului, din noiembrie 2014, împotriva lui Victor Ponta.

Din PDL, de pe poziţia de preşedinte ales al acestei formaţiuni, Mirea a venit în PNL, acolo unde a muncit pas cu pas. Nu a stat pe gânduri în a fi liberal sau altceva, pur şi simplu s-a identificat cu această structură, chiar dacă astăzi, la Olt, PNL este o forţă politică, contribuţia domniei-sale nu poate fi eliminată din ecuaţie. Aşa se face că, astăzi, candidatura sa la Senat stă pe un piedestal de argmente, aşezate în fundaţia acestui proiect politic. Cu siguranţă, într-o zi,  ultimele lipsuri de comunicare vor fi eliminate tocmai de preşedintele interimar al PNL Olt, Gigel Ştirbu, atunci când le va spune colegilor că în ziua când s-a stabilit că el va fi singurul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Olt, celălalt co-preşedinte va fi, în funcţie de opţiunea sa, pe liste la alegerile parlamentare.

Când acest mesaj va ajunge la activul de partid usşor descumpănit, PNL va deveni o echipă capabilă să dea la Olt mai mult de doi parlamentari. De aici încolo, nu va mai fi aproape nimic de făcut decât muncă politică, la pas, prin tot judeţul. Căci, şi în cele mai indestructibile fiefuri social-democrate există un nucleu de oameni care vor să voteze altceva. În mod normal, în această conjunctură, PNL trebuie să fie prima opţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.