Acasă Cultură Dumnezeu Go

Dumnezeu Go

293

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă – Matei,  6, 33

Fraţi creştini,

Am urmărit în puţinul timp de l-am avut liber în ultima perioadă, nebunia care a cuprins pe mai toată lumea cu aplicaţia Pokemon Go.
Pentru cei care nu sunteţi familiarizaţi cu subiectul aflaţi că este un joc instalat pe telefonul mobil ce îl face pe posesorul acestuia să se plimbe de nebun prin diferite locuri şi să caute pokemoni.
Pe cât de nebunească pare descrierea mea, pe atât de ipocrită mi se pare situaţia în care oameni de diferite categorii de vârstă aleargă prin tot felul de locuri ajungând la un nimic, pe care telefonul îl percepe ca un personaj din joc, făcându-te pe tine să pierzi timpul aiurea, crezând că realizezi ceva.

pokemon_goBineînţeles că nu am rezistat şi mi-am instalat şi eu aplicaţia încercând să văd ce se petrece. M- am învârtit prin cameră cam 30 de minute lovindu-mă de diferite obiecte, (degetul meu mic de la picior încă îşi aminteşte întâlnirea bruscă avută cu colţul patului) descoperind pe covor un pokemon şi încă unul pe frigider. Sigur că în realitate nu era absolut nimic acolo dar jocul pe telefon m-a făcut să cred că acele personaje imaginare există. Fără să îmi dau seama am pierdut peste două ore stând cu telefonul în mână, singur, în cameră, ca un tâmpit.
După ce am şters jocul fiind dezamăgit de propria persoană m-am aşezat pe scaun să mă reapuc de învăţat. Mă simţeam vinovat de pierderea timpului pe care îl puteam valorifica altfel. Aşa mi-am adus aminte de cuvintele Mântuitorului Hristos din Evanghelia după Matei, capitolul VI, versetul 33: “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.”

Am închis ochii şi m-am uitat în interiorul sufletului meu. Am găsit acolo “instalată” de duminica precedentă o “aplicaţie” cu numele Dumnezeu Go.
Spun că era în sufletul meu de duminică deoarece am găsit-o la un alt utilizator. Sutaşul din Evanghelie este cel care m-a făcut să am şi eu această aplicaţie în suflet.
Sfintele Evanghelii de la Matei şi Luca sunt puţin diferite când ne descriu istorisirea, Sfântul Evanghelist Matei spune că sutaşul a venit direct la Mântuitorul, L-a căutat şi L-a găsit iar Sfântul Evanghelist Luca spune că sutaşul întâi a trimis pe bătrânii evreilor, apoi pe nişte prieteni şi apoi a venit el să ceară de la Dumnezeu nu ceva pentru sine ci vindecare pentru sluga Sa.
Nu insist asupra acestei probleme de completare a textului deoarece în mod cert sutaşul Îl caută şi Îl găseşte pe Dumnezeu. Nu avea un iPhone şi nici un telefon de la samsung, avea o inimă care căuta ajutor pentru sluga lui şi astfel dă de El.

Nu vreau să abordez altă temă ci doar să vă fac să înţelegeţi că un soldat roman, păgân, adică închinător la zei, care era direct subordonat Romei adică se bucura de autoritatea şi puterea Romei Îl găseşte pe Mântuitorul Hristos.
Motivul pentru care el Îl caută pe Dumnezeu este cu mult mai interesant decât situaţia în sine deoarece deşi avea cu siguranţă alţi slujitori, el cere de la Dumnezeu cu umilinţă, vindecare pentru unul aflat în mare suferinţă.
Sutaşul nu caută ceva imaginar, ceva ce nu există. El vine la Hristos convins că o să primească ce doreşte. El vorbeşte cu Mântuitorul şi se smereşte în faţa Lui. Sutaşul ne dovedeşte tuturor că Dumnezeu există în mod real, personal şi că smeriţi fiind rugăciunile noastre sunt ascultate.

Dragii mei,
Alergăm astăzi după pokemoni inexistenţi şi uităm de Dumnezeu care este pururea prezent lângă noi. Uităm să alergăm pentru aproapele nostru fiind orbiţi de un egoism care ne aduce de nicăieri şi ne îndreaptă spre niciunde.
M-am autointitulat tâmpit mai devreme pentru că mi-am pierdut timpul căutând ceva ce nu există fără să iau aminte la cuvintele Pr Nicolae Steinhard care spune foarte frumos că: “Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi”, adică, Alin în cameră, căutând pokemoni.
Pe cât de absurd pare, majoritatea alegem să renunţăm la timpul pe care Dumnezeu ni l-a oferit ca aici pe pământ să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară şi să lucrăm la propria mântuire.
Preferăm să lăsăm pe “altcineva” să ne conducă paşii crezând că mergem “undeva” şi găsim “ceva”.
Sutaşul ne demonstrează contrariul şi devine o lecţie în persoană pentru toţi căutătorii de pokemoni. Soldatul Îl caută pe Dumnezeu şi merge direct la El şi îl găseşte pe El primind ceea ce îşi doreşte.

Căutaţi pe Dumnezeu că El este real şi prezent lângă voi.
Strigaţi la Dumnezeu şi El o să răspundă direct inimii voastre.
Simţiţi pe Dumnezeu şi El o să vă ia în braţe cu toată dumnezeirea Sa.
Bucuraţi-vă de Dumnezeu şi El o să vă facă moştenitori ai Împărăţiei Sale sau rămâneţi la căutare de pokemoni şi mergeţi niciunde, căutaţi nimic şi găsiţi ceva inexistent.  Amin!

Prof. Teolog – Alin Bolboașă Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.