Acasă Cultură Festivalul Național de Muzică Ușoară – „RADU ŞERBAN”, la ediţia cu numărul...

Festivalul Național de Muzică Ușoară – „RADU ŞERBAN”, la ediţia cu numărul XVI

270
 
Consiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal şi Centrul Cultural Municipal organizează, în perioada 5 – 6 septembrie 2015, ediţia a XVI-a a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, un eveniment muzical de excepţie în viaţa oraşului în care s-a născut marele compozitor, în semn de omagiu şi de preţuire pentru valoarea muzicii uşoare româneşti al cărei exponent de seamă a fost şi va rămâne Radu Şerban.
Festivalul – concurs de interpretare este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15 – 26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră. Mai mult, invitaţia se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură, Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.
 
Condiţii de participare
– Concurenţii trebuie să se încadreze în limitele de vârstă menţionate;
– Concurenţii vor interpreta în concurs 2 piese cu negativ, pe suport CD, dintre care una, obligatoriu, din repertoriul românesc. Având în vedere genericul festivalului, organizatorii recomandă concurenţilor includerea în repertoriu a unei piese de Radu Şerban, întrucât este prevăzut a se acorda un premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Radu Şerban. Cei interesaţi pot solicita organizatorilor partituri ale pieselor compuse de Radu Şerban, care pot fi trimise prin poştă sau prin e-mail.
 
Înscrierile concurenţilor se fac, pâna la data de 27 august 2015, pe adresa: Centrul Cultural Municipal Caracal, strada Cuza Vodă nr. 8, cod 235200, jud. Olt; Prin e-mail, pe adresa cultura@primariacaracal.ro; sau la nr. de telefon: 0745-595943 (Monica Dumitru), 0753-318664 (Florian Teodorescu).
 
Taxa de înscriere este de 50 de lei.
Preselecţia concurenţilor va avea loc în data de 5 septembrie 2015, la ora 11.00, în prezenţa membrilor juriului; Concurenţii care au obţinut Trofeul „Radu Şerban” nu mai pot participa în concurs.
 
Desfăşurarea concursului
– Concursul se va desfăşura în ziua de 5 septembrie 2015.
– Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi.
– Concurenţii vor respecta întocmai condiţiile organizatorilor cu privire la intrarea în concurs şi repetiţii.
 
Repertoriul
Fiecare concurent va interpreta două melodii, una, obligatoriu, din repertoriul românesc, specifice genului, de factură diferită. Negativele vor fi înregistrate pe CD în ordinea interpretării.
Calitatea negativelor, calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, dificultatea repertoriului, originalitatea interpretării constituie criterii pe care organizatorii le consideră de bază în vederea acordării dreptului de participare în concurs. De asemenea, nu sunt admise în concurs negativele înregistrate pe alt suport decât cel indicat.
 
Juriul
Are în componenţa sa personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio, TV, personalităţi culturale locale; Va acorda diplome de participare şi premii în bani. Gala laureaţilor va avea loc în data de 6 septembrie 2015.
În fiecare zi de festival, vor susţine recitaluri solişti consacraţi de muzică uşoară.
Cheltuielile aferente cazării şi mesei concurenţilor admişi la preselecţie vor fi suportate de organizatori, cheltuielile de transport revenind participanţilor.
Persoanele care însoţesc concurenţii pot beneficia de cazare şi masă contra cost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here