Acasă Actualitate Colegiul Medicilor Olt – Drept la replică

Colegiul Medicilor Olt – Drept la replică

152

Colegiul Medicilor Olt

Către redacţia Ziarul de Olt

Domnului Alin Dorobanţu

Drept la replică

Stimate domnule Alin Dorobanţu vă rugam ca în conformitate cu art. 10 din Codul Deontologic al Ziaristului, să ne acordaţi dreptul la replică. la articolul scris de dumneavoastră intitulat „Nişte rânduri necesare despre Colegiul Medicilor Olt…” publicat în data de 06 noiembrie 2014 deoarece considerăm că afirmaţiile făcute sunt neadevărate, unele situaţii fiind prezentate trunchiat şi interpretate într-un mod neconform cu realitatea.

Biroul Executiv al Consiliului Colegilor Medicilor Olt nu consideră că există un conflict vis-a-vis de conducerea Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, nici nu poate fi vorba despre aşa ceva, cele două instituţii au fiecare atribuţii reglementate prin lege şi dacă nu sunt respectate există factori pentru fiecare dintre ele care să se verifice şi să tragă la răspundere persoanele care nu au îndeplinit aceste atribuţii.

Nu înţelege ce legătură există între noi şi alegerile prezidenţiale.

Deasemeni nu înţelegem de ce nu am fost întrebaţi ce bani sunt în contul Colegiului şi aveaţi nevoie de verificări din mai multe surse. Banii strânşi la Colegiu se folosesc în conformitate cu Statutul CMR şi numai cu aprobarea Consiliului Colegilor Medicilor Olt.

Nu comentăm Comunicatul de Presă remis de către Colegiul Medicilor din România, dar etichetarea lui de către dumneavoastrăca: „ o manipularea ordinară, o făcătura la care şefu’ Astărăstoae, fie a culpat din prostie, fie e chiar complicele băieţilor veseli dela Olt”: nu se pare total lipsită de profesionalism, expresiile folosite nu vă fac cinste ca ziarist profesionist cum vă pretindeţi.

Am dori să lămurim problema medicilor pensionari care doresc să şi continue activitatea în unităţile publice după vârsta de pensionare. Legea 95/2006 privind reforma în sănătate precum şi Decizia CMR Nr. 4/2008 modificată prin Deciziile 3/2009 şi 1/2014 prevăd nişte condiţii şi anume aceşti medici, pentru care în paranteza fie spus avem toată stima, pot continua activitatea după vârsta de pensionare în zone defavorizate sau deficit de personal, avizul eliberându-se până la data scoaterii posturilor la concurs. Ori conducerea spitalului nu a prezentat nici un material din care să rezulte deficit de personal. Mai mult noi nu am afirmat niciodată că managerul spitalului nu scoate posturi la concurs, este treaba domniei sale, am afirmat că nu a scos posturile la concurs pentru care solicită avizarea sa lucreze medici pensionari.

În această situaţie, mai ales în urma modificărilor făcute de Decizia CMR Nr. 1/2014 în luna mai 2014 am avut o întrevedere cu manager ul spitalului, dr. Iordache unde am stabilit măsuri pentru scoaterea acestor posturi la concurs, activitate care nu a fost finalizată până la începutul lunii august când am solicitat o nouă întrevedere cu domnul Iordache şi i-am adus la cunoştinţă că în conformitate cu legea nu mai avizăm dacă nu sunt îndeplinite condiţiile legale. Aşa se explică refuzul de avizare a celor doi medici pensionari şi datorită acestui fapt a fost posibilă în scurt timp scoaterea posturilor la concurs şi avizarea de către noi a celor doi medici

Mai mult, cu această ocazie am propus domnului manager un protocol de colaborare pe această temă prezentând şi un model, la care nu am primit nici un răspuns. Considerăm că este mult mai simplu să nu faci ceva şi să cauţi vinovaţi în altă parte.

Domnule Alin Dorobanţu faceţi aluzie la „moralitatea celor mai morali oameni din fruntea Colegiului Medicilor Olt” fara nici un pic de jenă dar moralitatea dumneavoastră de ziarist unde este? Dumneavoastră aţi încălcat cu bună ştiinţă Codul Deontologic al Ziaristului art. 1, 2, 5 care vă obligă saâă relataţi adevărul, să daţi publicităţii numai informaţii a căror veridicitate este sigură după ce în prealabil le-aţi verificat din cel puţin două surse credibile.

Trebuiau date publicităţii punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate şi nu se vor aduce acuzaţii fără să se ofere posibilitatea celui intimat să-şi exprime punctul de vedere. De ce nu recunoaşteţi că aţi fost manipulat şi nu spuneţi adevărul cititorilor dumneavoastră.

O altă manipulare este şi afirmaţia că „nu vă mustră conştiinţa ca staţi gratis pe căldura, lumina, canalizarea,apa şi gunoiul spitalului”. Stimate domnule ziarist vă răspundem că nu

ne mustră conştinţa deoarece şi această informaţie aţi luat-o aşa cum v-a prezentat-o managerul spitalului fara cele mai elementare verificări. Pentru corecta informare a cititorului şi a dumneavoastră vă facem cunoscut că a existat o înţelegere verbală între fosta conducere a Colegiului Medicilor Olt şi conducerea spitalului prin care, ca urmare a contribuţiei substanţiale făcută de Colegiu pentru amenajarea unei săli de conferinţă putem să funcţionăm

Chestiunea de demnitate „evident, iar lipsa ei e la fel de evidenţă” ne-a făcut ca în data de 23.12.2013 să neadresă cu petiţie domnului manager Dr. Iordache Andrei petiţie înregistrată la secretariatul spitalului cu Nr. 25208 din 23 12 2013 prin care îl rugam să analizeze şi să aprobe concesionarea spaţiului în care a funcţionat Biblioteca Spitalului.

Demnitatea domnului manager şi consideraţia pentru noi a făcut ca nici până în prezent să nu primim nici un răspuns cu toate că Legea petiţiilor îl obligă să ne comunice hotărârea dânsului în termen de 30 de zile. Am fost obligaţi, tot ca o chestie de demnitate, să acţionăm spitalul în justiţie prin reprezentant legal conform Legii 554/2004.

Am demonstrat înca o dată că modul de comportare a managerlui spitalului este de a nu face nimic şi apoi de a acuza iar neavoastră domnule ziarist aţi fost încă o dată manipulat informând incorect opinia publică.

Ultimul paragraf din articol în care vp exprimaţi opinii şi „visaţi la Alegeri anticipate la Colegiul Medicilor Olt” încalcp domnule Alin Dorobanţu art. 3 al Codului Deontologic al Ziaristului pe care ne permite să-l cităm „Ziaristul nu are dreptul să prezinte opiniile sale drept fapte. Ştirea de presă trebuie sa fie exactă, obiectivă şi să nu conţină păreri personale”.

Maşina Colegiului a fost folosită numai în interes de serviciu pe baza de ordin de deplasare şi acte de decontare.

Domnul Alin Dorobanţu, vă cunoaştem ca un profesionist în ale scrisului, ştiindu-vă ca un om de onoare, vă rugăm ca în virtutea dreptul la replică sa publicaţi aceste rânduri fără nici un fel adaugiri sau alte modificări, în acelaşi condiţii grafice ca a aricolului dumneavoastră.

Vă aşteptăm la Colegiul Medicilor Olt, pe dumneavoastră şi ceilalţi ziarişti ori de câte ori aveti nelămuriri sau date cu privire la activitatea noastră şi aşteptăm scuzele dumneavoastră pentru modul tendenţios, maliţios şi neconform cu adevărul în care aţi scris acest articol.

Vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie.

Cu stima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.