Acasă Politic Noul PNL prinde contur la Olt. Gigel Ştirbu şi Siminica Mirea, împreună,...

Noul PNL prinde contur la Olt. Gigel Ştirbu şi Siminica Mirea, împreună, public, la aceeaşi masă

130

În sediul PNL, a avut loc, marţi, 29 iulie a.c., conferinţa de presă de prezentare a noii alinaţe dintre PNL şi PDL Olt, „Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL”. Conferinţa a fost susţinută de preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu şi preşedintele PDL Olt, Siminica Mirea, ambii co-preşedinţi ai Alianţei. Duminică, 27 iulie 2007, a avut loc, la Craiova, întâlnirea regională a reprezentanților PNL și PDL din zona Sud-Vest Oltenia, unde peste 1000 de persoane, au fost martore la un moment istoric: dipariţia Partidului Democrat Liberal şi absorbirea sa de către PNL spre a se naşte o alianţă.

Vremea dreptei unite

„După 25 de ani de orgolii, pentru prima dată s-a creat un mare partid de centru-dreapta”, cum spunea Siminica Mirea, fost preşedinte al fostului PDL, în aceste zile, pe întreg teritoriul Româniiei „apele” se strâng. Rămâne de văzut ce „pietre” vor rămâne. Noua alianţă se vrea cea mai puternică structură politică din România şi speră că preşedintele României să vină din partea dreptei unite.

„A luat naștere cea mai mare formațiune politică de dreapta din România. Din punctul meu de vedere, corespunde dorinței electoratului de dreapta din această țară. Este un proces care a început acum 10 ani, prin înființarea Alianței DA, alianță care a avut un succes electorat extrem de important în fața unui partid-stat: PSD. La alegerile prezidențiale, vom candida pe o alianță electorală, din cauza faptului că, din punct de vedere legal, din punct de vedere juridic, nu există posibilitatea ca acest partid să fie înregistrat și să obțină hotărârea judecătorească a Tribunalului București. Așa cum știți și dvs., conform legii partidelor, există o anumită perioadă în care se primesc contestații la Tribunalul București, urmată de o altă perioadă în care aceste contestații vor fi soluționate. Din punct de vedere legal, până în ianuarie aceste lucruri nu se pot întâmpla”, a spus Gigel Ştirbu, preşedinte PNL Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.