Acasă Politic Oltenia vrea: Ponta preşedinte!

Oltenia vrea: Ponta preşedinte!

57

Vreme de câteva ceasuri, pe 29 iulie 2014, la doi ani de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, la Craiova s-a strigat „Ponta preşedinte!”. Anunţul oficial al candidaturii preşedintelui PSD a fost făcut la Polivalentă. Pesedişti din toată Oltenia au venit şi au cerut dreptate până la capăt.

Cea mai puternică delegaţie prezentă la eveniment a fost, ca de fiecare dată, cea a Oltului: peste 670 de membrii. În fruntea acesteia s-au aflat, aşa cum era firesc, preşedintele Paul Stănescu, prim-vicepreşedintele Marius Oprescu, parlamentari, aleşi locali, membrii şi simpatizanţii celei mai puternice organizaţii social-democrate din ţară. Chiar dacă Olguţa de la Craiova vede altceva!

Alăturat vă prezentăm secţiuni din discursul candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c. Dacă vă veţi regăsi printre adepţii mesajului rostit de actualul premier al României, Victor Viorel Ponta, votaţi în consecinţă. Dacă nu, căutaţi la alţii!

„Am văzut că erau niște doamne care au dat niște comunicate despre inundații și mă întrebam dacă dădeau comunicatele de la Monte carlo sau de pe o plajă din Grecia. Datoria noastra este de a da încredere oamenilor că trăpesc într-o țară puternică în care nu sunt abandanți la nevoie. Din acest motiv am convingerea că ]n noiembree vom câștiga.
(…) Acest proiect național îl lansez astăzi, la doi ani de când 7,4 milioane de români au ieșit și au vrut să pună capăt unui regim care i-a mințit și cotropit cu corupție și aroganță Îmi doresc mult mai mult decât să fiu președintele României să fiu președintele românilor. Cred că am avut în ultimii ani un președinte care a fost împotriva oamenilor. Cred că obligația mea este de a-i face pe cât mai mulți români să simtă că nu trebuie să îți găsești un loc de muncă, o șansă de realizare doar în afara granițelor țării.

(…) Am fost șase ani procuror, magistrat, am lucrat în sistemul de Justiție și am plicat legea și am încercat să fac dreptate, am fost zece ani deputat de Oltenia, am fost de două ori ministru și vel mai tânăr prim-ministru din istoria de 150 de ani a statlui român și pentru asta vă mulțumesc, a fost o mare mândrie pentru mine. Știu cum lucrează Justiția, Legislativul, Executivul, știu ce merge bine și ce merge prost și știu cum putem face ca toate aceste instituții să lucreze pentru cetățeni. Dar mai important, sunt, alături de mulți de aici, să merg peste tot în această țară, în fiecare regiune, în fiecare județ, aproape în fiecare comună, cu mașina, cu trenul, cu elicopterul, unii ar zice că am mers și cu barca, am strâns mâna a zeci de mii de români, știu exact cum arată căminul cultural din Ratcea, peștera Sf Andei din Dobrogea, dacă vorbim despre originile noastre ca țară, știu câți bani trebuie să investim pentru ca să avem la Cluj aeroport, știu și câte mine sunt în pericol să se încheie în Valea Jiului, știu foarte bine cât mai trebuie să investim pentru a repara Mânăstirea Putna, când se va termina faimoasa autostradă Nădlac, știu că se duce din Europa în câmpie, dar știu că avem un drum județean de pământ în Botoșani. Am vorbit cu oamenii, am văzut bucuria celor care pot să meargă la spitalele pe care le-am redeschis, dar știu că trebuie să redeschidem spitalele și la Babadag și la Cisnădie, știu câte școli au fost închise. Toate aceste lucruri le-am văzut, le-am simțit, am simțit suferința celor care nu mai aveau nicio speranță, pentru aceste motive cred și vreau să vă rog să mă sprijiniți.

N-aș vrea să creadă cineva din 29 iulie 2012 până azi nu am făcut nimic, am așteptat doar să plece Băsescu de la Cotroceni, vreau să mergeți să le spuneți oamenilor că am făcut foarte multe schimbări, și politice, oamenii ne cereau să scăpăm de Boc și de MRU, de Anastase, sigur, cel mai mult ne cereau să scăpăm de Băsescu de la Cotroceni. Avem datoria să facem ca următorul mandat să nu fie al treilea mandat Băsescu fără Băsescu. Sunt acel candidat care vrea să schimbe tot, tot, care vrea să fie președintele românilor, nu un nume pe un birou.

Știu foarte bine acel palat, va avea nevoie de o perioadă în care să iasă spiritele rele de acolo. Cred că pe 23 decembrie, la fix 25 de ani, putem să ne recâștigăm libertatea. Am dat salariile înapoi la oameni, am redeschis spitale, am reformat sistemul energetic, iar la școli vor merge copiii cu cele 1259 de microbuze primite de la Guvern. Mă întreba cineva de ce 1259 de micorbuze, pentru că atâți primari au cerut microbuze pentru copiii și toți au primit pentru că trebuie să avem grijă de copii.
În această seară eu mă întorc la Novaci, vreau să fiu alături de acei oameni, vreau să știe că nu am venit o dată, au plecat camerele de luat vederi și nu mă mai interesează, vreau să știu că sunt bine, că sunt alături de ei…Însă nu doar eu sau miniștri sau prefecții trebuie să fie acolo, ci cei care sunt zi de zi, în fiecare noapte, polițiști, pompieri, militari, sunt bucuros că am putut să le redăm în primul rând, demnitatea, nu doar pensiile înapoi, am angajat absolvenții, i-am vizitat și m-am bucurat alături de militarii de aici care și-au făcut datoria, 23 dintre ei și-au dat viața și le suntem recunoscători, însă am reușit să le dăm un ajutor. Cred că a reda demnitatea militarilor acestei țări e un lucru esențial, e extrem de important să știm că cei care își fac datoria sunt respectați pentru asta.

(…) Am vorbit despre România ca despre o țară demnă, și la Washingon și la Berlin, vreau să știți că suntem respectați, că suntem admirați. suntem un model pentru vecinii nostri, pentru Serbia, pentru Georgia, dar în primul rând pentru frați noștri de peste Prut, pentru Moldova, față de care ne-am făcut în sfârșit datoria. Sute de grădinițe de peste Prut sunt reparate din banii noștri, ai României, nu vă închipuiți cât bine facem când zilele acestea, piața de fructe și îi mulțumesc lui Daniel…obiectivul fundamental de politică externă este de a face cât mai rapidă integrarea Moldovei în UE, iar când oamenii de pe ambele părți ale Prutului vor fi convinși să ne facem obiectivul de unitate națională, acel obiectiv pe care l-am pierdut ăn urmă cu 70 de ani rtebuie să îl realizăm alături de oameni. Poate fi controversat, dar cred că un cadnidat trebuie să spună foarte clar – trebuie să sprijinim biserica și cultele religioase. Biserica și armata sunt insitutuții fundamentale care au ajutat la fondarea și salvgardarea națiunii. Vreau să îi asigur pe cei care se uită, ca prim-ministru, am acordat tot sprijinul, bineînțeles, sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxă, dar pentru toate cultele. România e țara tuturor, indiferent de etnie sau religie, dar în care credința e esențială pentru esența neamului românesc. Nu cred că un candidat la funcția de președinte al României are vreo probleme dacă nu e ortodox sau de etnie română.

Are aceleași drepturi, dar nu vreau să mă acuze nimeni sau să îmi spună că e un defect că sunt român sau ortodox în țara mea. Așa m-am născut, așa am să mor și trebuie să fiu respectat pentru acest lucru. Justiția este o instituție fundamentală fără de care o societatea nu poate să existe și nu poate progresa. Mi-am propus să eliberăm justiția de sub conctrolul lui Traian Băsescu și a oamenilor săi. Mi-am propus ca niciodată în România, oamenii să mai fie judecați pentru modul în care au votat la referendum. Dar acum va veni o provocare la fel de mare. Cred că niciodată, niciun om politic nu mai poate și nu mai trebuie să fie lăsat să stăpănească justiția, să o folosească împotriva adversarilor poltici sau ca să își apere rudele și familia. Cred că justiția trebuie să fie egală și pentru săraci și pentru bogați. Cred cu adevărat că o justiție independentă va însemna o țară mai sigură în care să ne simțim cu adevărat protejați.
Cred că președintele României trebuie să fie omul la care se vine pentru o soluție, pentru a evita un conflict, nu o persoană care în fiecare zi seamănă vânt și după aia se miră că culege furtună. ACest rol de asculta toate părerile, de a pune oamenii împreună, este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un președinte. Cred că ce am făcut în ultimii doi ani și jumătate ne arată că se poate, că putem fi mândri de țara noastră.

(…) Mai e un lucru pe care vreau să îl anunț de azi: nu cred că președintele României trebuie să aibă cât mai multă putere. Voi sprijini o modificare a Constituției așa cum a fost propusă de noi toți, de USL, care să stabilească ce are de făcut președintele, premierul, să evităm conflictele, nu să ajungem la o luptă.
Sunt primul candidat despre care știți absolut tot, nu am absolut niciun secret și pentru asta trebuie să îi mulțumesc lui Traian Băsescu și propagandei sale, și e singurul lucru pentru care trebuie să îi mulțumesc, au scotocit atât de bine în viața mea, au găsit tot, nu au găsit încă ce nu am făcut rău înainte să mă nasc, dar vor găsi până în noiembrie, Știți și când mi-a părut rău de greșeli, când m-au făcut să râd acuzațiile, când m-au rănit, știți cine sunt familia mea și prietenii meu – dumneavoastră. Am avut puterea să îmi cer iertare, să mă ridic de la pământ și să merg mai departe, iar asta îmi conferă un avantaj – nu mai poate Băsescu să mă șantajeze cu ceva, veți avea un președinte despre care veți ști tot înainte de a ajunge la Cotroceni și nu veți descoperi acolo un om cu rele ce îl fac șantajabil. Bineînțeles cel mai greu a fost când nu am fost atacat eu, ci familia mea, dar cea mai mare parte din putere și energie mi-a venit tot de la familie. Aveam14 ani când mama mi-a spus că trebuie să fiu șeful familiei. Daciana știe ce preț plăteșe că este soție și fiică de președinte,dar vă dau o veste bună, i-am convins pe copiii mei să mă susțină ca președinte, pentru că le-am spus că un președinte stă mai mult cu copiii săi decât un premier.

Următorii cinci ani  sunt ani fundamentali pentru România. În anul 2018, se împilinesc o sută de ani de la unire, 100 de ani de când Ardealul a venit alături de Țara Românească și de Moldova. În 2019, România va avea președinția Uniunii României. Pentru câteva zile la Bucureşti va fi capitala Europei, suntem cetăţeni de rangul unu, nu de rangul doi şi pentru toate aceste obiective trebuie să muncim împreună până în 2019.

Vreau sa le multumesc lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, care nu sint azi aici. Vreau să vă mulțumesc că în 2010 nu v-ați speriat că sunt prea tânăr, sau prea neexperimentat, sau prea certăreț, m-ați ales președintele partidului, împreună cu Liviu Dragnea, căruia îi mulțumesc, am făcut o echipă extraordinară pentru PSD, am câștigat toate alegerile, nu doar acolo unde câștigam, ci și la București – îi mulțumesc lui Sorin Oprescu, în Ardeal, în Banat, acolo unde PSD era considerat că nu are nicio șansă, vreau să vă mulțumesc și să vă spun că PSD va fi partidul celor mai mulți oameni, care intervine la putere atunci când e greu și pleacă atunci când încep să se vadă lucrurile bune, acel partid care a rezistat în bătălia. Trebuie să vă obișnuiți că vreau să fiu un altfel de președinte al României, să nu vă așteptați să îmi scot insigna și să îl dau celui mai mic care vreau să conducă partidul, să îmi fac un alt partid, pentru mine, pentru favorite. Un președinte al României este mai mult decât un președinte de partid, oricât de mare este PSD, așa cum mă bazez pe coleiii noștri de la UNPR sau conservatori, sunt convins că veți merge pe drumul pe care îl aveți și vă veți face datoria.

(…) Am răspunsul la întrebarea de ce vreau să fiu președinte al României, un contracandidat a fost întrebat de ce s-a înscris în PNL și a răspuns sincer pentru o funcție. Eu am deja o funcție extrem de importantă și dificilă și am învățat în acești doi ani și jumătate că o funcție nu înseamnă nimic fără un proiect, fără o echipă. Vreau să mă sprijiniți pentru un proiect național care să ne facă o țară puternică. Dacă în doi ani și jumătate am făcut atâtea, vă rog doar să vă închipuiți câte putem face în cinci ani. Cred și vreau să fiu președintele acestei țări în care mama mea, bunica mea trăiesc, și vreau ca toți părinții și bunicii să poată trăiască aici o viață decentă. Vreau ca toate familiiile românilor să aibă un viitor decent, nu în străinătate.

As avea nevoie in incheiere de Tudor Gheorghe, numai el ar putea spune mai bine decit mine “Aicea-i neamul meu cel romanesc, Aici aş vreau sa mor si sa traiesc!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.