Acasă Actualitate Ministrul Barbu: „Bani în avans pentru fermierii români”

Ministrul Barbu: „Bani în avans pentru fermierii români”

48

Ministrul Barbu anunță că fermierii români primesc banii în avans pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și vor fi acordate avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană. Pentru campania din acest an, APIA face toate eforturile pentru a demara plata avansurilor începând cu 16 octombrie 2024, fiind alocat aproximativ un miliard de euro în acest sens”, este declarația ministrului Barbu.

„Și în acest an, venim în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și acordăm avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană. Pentru campania din acest an, APIA face toate eforturile pentru a demara plata avansurilor începând cu 16 octombrie 2024, fiind alocat aproximativ un miliard de euro în acest sens. Așa cum ne-am angajat, îi susținem pe fermierii noștri atât în cadrul forurilor europene, cât și în discuțiile cu partenerii de guvernare pentru a primi la timp ajutorul de care au nevoie”, este mesajul ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.