Acasă Actualitate Pompierii au intervenit în localitatea Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la...

Pompierii au intervenit în localitatea Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă

312

Pompierii au intervenit în cursul dimineții de miercuri, 19 iulie 2024, în localitatea Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă.
Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ trei ore și au fost salvate din interiorul construcției mai multe animale. Din nefericire, un vițel a fost surprins de flăcări.

„În urma evenimentului a ars anexa cu suprafața de circa 40 metri pătrați și bunurile din interior și acoperișul casei de locuit pe circa 80 de metri pătrați.
Proprietara, cu arsuri la membrele superioare, a fost monitorizată de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații”
, a transmis ISU Olt.

Măsuri de prevenire:
– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.