Acasă Actualitate Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu – Miriște” din cadrul...

Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu – Miriște” din cadrul Muzeului Romanațiului, va fi inaugurată oficial

30

Vineri, 7 iunie 2024, ora 12:00, va fi inaugurată Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu – Miriște” din cadrul Muzeului Romanațiului, situată pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 2. Clădirea a fost restaurată de curând cu fonduri europene și este amenajată ca un muzeu de etnografie și istorie urbană, fiind monument istoric.

Proprietate a magistratului Ion Hagiescu-Miriște, între 1900 – 1922, ea a fost restaurată în acea perioadă cu intenția de a deveni muzeu de artă, deoarece magistratul Hagiescu-Miriște era un iubitor de frumos și avea deja colecționate foarte multe obiecte.

„Mâine, 7 iunie 2024, la ora 12.00, inaugurăm în mod oficial Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu – Miriște” din cadrul Muzeului Romanațiului. Situată în orașul nostru pe str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 2, clădirea monument istoric, recent restaurată cu fonduri europene, este amenajată ca un muzeu de etnografie și istorie urbană. Proprietate a magistratului Ion Hagiescu-Miriște, între 1900 – 1922, ea a fost restaurată în acea perioadă cu intenția de a deveni muzeu de artă, deoarece magistratul Hagiescu-Miriște era un iubitor de frumos și avea deja colecționate foarte multe obiecte.
„Mă bucur că am reușit să reabilităm această clădire reprezentativă pentru Caracal. Ca o dorință îndeplinită de către comunitate pentru proprietarul ei, am decis să îi dăm destinația de muzeu”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal. Începând din 7 iunie, caracalenii, iubitori de cultură, istorie și frumos, mai au la dispoziție un loc prin care să înțeleagă măreția acestor meleaguri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.