Acasă Eveniment Peste 50 de permise de conducere reținute în ultimele 48 de ore...

Peste 50 de permise de conducere reținute în ultimele 48 de ore de către polițiștii olteni

63

În ultimele 48 de ore, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 568 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 160.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 52 de permise de conducere, dintre acestea 34 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 15 infracțiuni la regimul rutier.

Cazuri concrete:
„În cadrul activităților, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, în municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 04:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți au oprit pentru control, în comuna Șerbănești, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din comuna Ghimpețeni. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere. Totodată, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate spitalicească. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control,pe strada Libertății, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.