Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea – Guvernul limitează plata CASS doar în anumite cazuri...

Senatorul Siminica Mirea – Guvernul limitează plata CASS doar în anumite cazuri de concedii medicale

21

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea anunță măsura Guvernului de a limita plata CASS doar în anumite cazuri de concedii medicale. Astfel, CASS se va aplica doar în cazurile de concediu medical legate de boli profesionale, accidente și bolile obișnuite. Excepții: bolnavii de cancer, urgențele medicale, gravidele și mamele cu copii bolnavi. Aceste categorii speciale de concedii medicale sunt exceptate de la plata CASS pentru a ține cont de situațiile critice și cheltuielile suplimentare asociate cu serviciile medicale specifice.

„Noile reglementări se justifică prin faptul că, plata CASS se aplică doar în cazurile de boli profesionale, bolile obișnuite și accidentele, restul categoriilor de concedii medicale fiind exceptate de la această taxă. Această măsură vine să corecteze inechitățile din sistemul fiscal și să ofere un sprijin suplimentar celor aflați în situații medicale dificile”, declară senatorul.

„Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ajustat propunerea inițială a ministrului Finanțelor pentru a aplica CASS doar în cazurile de concediu medical legate de boli profesionale, accidente și bolile obișnuite. Această măsură vine ca răspuns la o anomalie fiscală, unde persoanele în concediu medical aveau venituri nete mai mari decât cele din timpul muncii, fiind inechitabil față de cei care lucrează. Excepțiile justificate sunt: bolnavii de cancer, urgențele medicale, gravidele și mamele cu copii bolnavi. Aceste categorii speciale de concedii medicale sunt exceptate de la plata CASS pentru a ține cont de situațiile critice și cheltuielile suplimentare asociate cu serviciile medicale specifice. Decizia de a identifica o soluție legislativă mai rapidă a fost luată pentru a permite exceptările de la plata CASS pe concediul medical, având în vedere întârzierea dezbaterii parlamentare. Astfel, noile reglementări se justifică prin faptul că, plata CASS se aplică doar în cazurile de boli profesionale, bolile obișnuite și accidentele, restul categoriilor de concedii medicale fiind exceptate de la această taxă. Această măsură vine să corecteze inechitățile din sistemul fiscal și să ofere un sprijin suplimentar celor aflați în situații medicale dificile”, se arată în postarea senatorului Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.