Acasă Actualitate Ionel Emanuel OPROIU – bilanț de activitate la ANL

Ionel Emanuel OPROIU – bilanț de activitate la ANL

27

Candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Olt – Ionel Emanuel OPROIU: „Cu pasiune, timpul pare să zboare! Au trecut 6 luni de la preluarea mandatului de director general al Agenției Naționale pentru Locuințe, un început de mandat cu multe provocări dar și cu reușite.”

Candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Olt, ne prezintă bilanțul activității sale pentru această perioadă, intensă din punct de vedere profesional:
– 207 locuințe destinate tinerilor au fost finalizate, cu o valoare totală de 63.329.146,90 lei.
– De asemenea, au fost semnate 20 de contracte de proiectare și execuție lucrări în valoare de 141.803.631 lei, acoperind un număr total de 391 de locuințe.
– În paralel, au fost inițiate 8 proceduri de achiziție publică pentru un total de 220 de locuințe.
– La nivel național, sunt în curs de execuție 2.176 de locuințe.
– În plus, există 566 de unități locative aflate în diferite etape de verificare a proiectelor tehnice și 560 de unități locative cu documentații tehnico-economice în diverse stadii de avizare.
– De asemenea, au fost întocmite documentații de promovare a investițiilor pentru 674 de unități locative.
– Am înaintat un proiect de modificare a Legii nr. 152/1998 privind înființarea ANL, și, cu susținerea MDLPA, a fost aprobat de Guvern prin OG nr. 24/2024.
– În această perioadă s-au efectuat plăți în valoare de 99.446.918,29 lei pentru programele guvernamentale de construcții locuințe.
– Pentru anul 2024 sunt incluse la finanțare un număr de 4.907 locuințe destinate tinerilor, disponibile pentru închiriere (inclusiv pentru specialiștii din domeniul sănătății și/sau învățământului), precum și 550 de locuințe de serviciu.

„Le mulțumesc colegilor din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, colegilor din ANL și partenerilor noștri (autoritățile publice locale, firme de construcții) care au susținut aceste proiecte. Fără implicarea lor, realizările din această perioadă ar fi fost imposibile.
Continuăm să construim locuințe, construim împreună în sprijinul comunităților!”
, a declarat Emanuel Oproiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.