Acasă Actualitate 15 milioane lei pentru 15 microbuze hibride prin AFM. CJ Olt a...

15 milioane lei pentru 15 microbuze hibride prin AFM. CJ Olt a semnat contractul de finanțare

84

Consiliul Județean Olt a semnat astăzi, 28 martie, contractul de finanțare, prin care se obțin 15 milioane lei pentru achiziția a 15 microbuze pentru transportul elevilor din județul Olt. Proiectul a fost depus în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat” și are finanțare prin Agenția Fondului pentru Mediu.

Elevii școlilor din localitățile Osica de Sus, Tufeni, Scărișoara, Crâmpoia, Cilieni, Fălcoiu, Văleni, Brastavățu, Izbiceni, Rusănești, Tia Mare, Dăneasa, Mărunței, Dobrun, Curtișoara, vor beneficia de noile microbuze.

„Acest proiect se alătură celui, în valoare de 35 de milioane lei, depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce vizează achiziția a 20 de microbuze electrice. Pentru ambele programe de finanțare, criteriul de selecție a localităților beneficiare a fost numărul mare de elevi.
Împreună, contribuim la un mediu mai curat și oferim elevilor noștri mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”
, se arată în postarea de pe pagina de socializare a PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.