Acasă Actualitate Profesorul Marin Urzicana a primit titlul de cetățean de onoare al orașului...

Profesorul Marin Urzicana a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Corabia

37

Profesorul Marin Urzicana a primit astăzi, 28 martie 2024, titlul de cetățean de onoare pentru creșterea prestigiului orașului Corabia prin întreaga activitate desfășurată în domeniul cultural și pedagogic. S-a născut în data de 27 August 1944 și a absolvit Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de muzică, compoziție muzicală, muzicologie, în anul 1976.

„Și-a adus contribuția la formarea și afirmarea multor soliști din sudul județului Olt: Ionela Stăncioi, Georgeta Chițoran, Loredana Streche, Ion Popa, Constantin Măgureanu, Zorina Bălan, Remi Șapcă, Gabriela Vladu, Corina Barbu, Ioana Milculescu, Ana Buzulică, Petrișan Cosmin, pianiști: Imireanu Laurențiu – prof. de muzică la Clubul copiilor Călărași, Nețoi Andrada – elevă la liceul de muzică “George Enescu” din București, Guguleanu Andrei și alții;
A pregătit și condus orchestra Ansamblului folcloric „Sucidava” al Casei de Cultură Corabia precum și elevii din școli și de la Clubul copiilor „Adrian Băran” pentru activitățile artistice din cadrul festivalurilor locale si naționale. Domnul profesor Marin Urzicana a căutat tot timpul să descopere noi talente pentru promovarea folclorului oltenesc!”
, au transmis reprezentanții primăriei Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.