Acasă Eveniment Incendiu izbucnit la o locuință, noaptea trecută, în comuna Izvoarele, sat Alimănești

Incendiu izbucnit la o locuință, noaptea trecută, în comuna Izvoarele, sat Alimănești

519

Noaptea trecută, 20 martie, un incendiu a izbucnit la o casă din satul Alimănești, în comuna Izvoarele. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Slatina, iar misiunea a durat aproximativ două ore.

„În urma evenimentului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, au fost afectate tavanele a trei camere de locuit pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați și s-au deteriorat bunurile aflate în cele trei camere. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile.”

„Incendiu izbucnit la o locuință, în cursul nopții trecute. Evenimentul a avut loc în comuna Izvoarele, sat Alimănești, iar pentru gestionarea acestuia au fost alocate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Slatina.
Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ două ore. În urma evenimentului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, au fost afectate tavanele a trei camere de locuit pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați și s-au deteriorat bunurile aflate în cele trei camere.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, sfătuim cetățenii să țină cont de următoarele recomandări:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)”
, a transmis ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.