Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea: Și în 2024, peste 2,5 milioane de persoane vor...

Senatorul Siminica Mirea: Și în 2024, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de sprijin, în valoare de 1.500 de lei, distribuit în șase tranșe

32

Senatorul Siminica Mirea: Și în 2024, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru alimente, în valoare de 1.500 de lei, distribuit în șase tranșe, prima va fi efectuată în luna februarie. Pragul de venituri eligibile a fost majorat de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. Cardurile cu valoarea de 250 de lei, se vor acorda o dată la 2 luni pentru persoanele cu venituri de până în 2.000 de lei. Familiile care au cel puțin 2 copii, și care au un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie, vor putea, de asemenea, să primească acest sprijin.

„PSD continuă să susțină cetățenii! Guvernul condus de premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, își menține angajamentul ferm față de populația vulnerabilă. Peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia și în acest an de sprijin pentru alimente, în valoare de 1.500 de lei, distribuit în șase tranșe. Prima alimentare a cardurilor dedicate se va realiza în luna februarie. Până în luna februarie, se va efectua actualizarea bazei de date, întrucât Guvernul A MAJORAT pragul de venituri eligibile de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. Această măsură asigură menținerea sprijinului pentru beneficiarii care au primit cardurile și în anul precedent. În acest sens, indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu va exclude persoanele vulnerabile de la acest sprijin. Măsura are ca scop protejarea acestora de impactul negativ al inflației. Prin ridicarea pragului maxim la 2.000 de lei, se asigură includerea tuturor celor care ar fi ieșit din program din cauza indexării veniturilor. Așadar, cardurile în valoare de 250 de lei, se acordă o dată la 2 luni pentru persoanele cu venituri de până în 2.000 de lei. Eligibile sunt și familiile cu cel puțin 2 copii, având un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie.
Guvernul reafirmă, încă o dată, determinarea de a sprijini categoriile vulnerabile și de a asigura accesul la necesitățile de bază pentru toți cetățenii afectați”
, se arată în postarea senatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.