Acasă Actualitate Calea dialogului, Oprescu la masă cu fermieri olteni

Calea dialogului, Oprescu la masă cu fermieri olteni

55

Pe fondul protestelor fermierilor aflați în a șaptea zi de acțiuni stradale în unele orașe din țară cât și la marginea municipiului București, la Olt există calea dialogului.
O întâlnire a avut loc pe 16 ianuarie a.c la Consiliul Județean Olt. Discuțiile au vizat starea de fapt cât și deschiderea la dialog. Alături de președintele Consiliului Județean Olt s-a aflat și subprefectul Cosmin Floreanu.
Marius Oprescu a dat asigurări că toate revendicările vor ajunge la decidenții guvernamentali.

„Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, alături de subprefectul de Olt, Cosmin Floreanu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții fermierilor din județul nostru, care au luat parte la protestul din Slatina, pentru a discuta doleanțele acestora și principalele preocupări privind sprijinul în domeniul agricol.
Scopul dialogului a fost acela de a stabili o legătură concretă cu comunitatea fermierilor și de a prelua problemele reale din teritoriu.
Marius Oprescu a subliniat că administrația locală este receptivă la nevoile fermierilor și că se angajează într-un dialog autentic pentru identificarea soluțiilor corecte.
Agricultorii prezenți, cu ferme vegetale cuprinse între 80 și 400 de ha, în Leleasca, Movileni, Brebeni și Valea Mare, au apreciat deschiderea președintelui CJ Olt și a ministrului Florin Barbu față de provocările pe care le întâmpină în activitatea agricolă, dar își doresc o atenție sporită față de fermierii mici, astfel încât să aibă beneficii similare fermelor mari.
Principalele solicitări ale acestora vizează stoparea importurilor și tranzitul cerealelor din Ucraina, plafonarea RCA, păstrarea grilei de impozitare din 2023, compensarea pierderilor generate de importurile și tranzitul cerealelor din Ucraina pentru campaniile 2021-2023, scăderea accizelor aplicate la prețul motorinei, eliminarea plafonului de cash pentru plata arendei, ș.a.m.d.
În urma întrevederii, președintele Consiliului Județean Olt și-a luat angajamentul că solicitările acestora vor fi înmânate și discutate cu premierul României, Marcel Ciolacu, și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, astfel încât să se găsească o rezolvare, pentru cele mai multe dintre ele, și a nu fi afectate campaniile de primăvară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.