Acasă Eveniment Incendiu la o locuință, în comuna Cârlogani

Incendiu la o locuință, în comuna Cârlogani

315

Misiune de stingere a unui incendiu izbucnit la o locuință în comuna Cârlogani. Pompierii Detașamentului Slatina, au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, iar intervenția a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și aproximativ 100 de meri pătrați din acoperișul casei, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Cârlogani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. În momentul sosirii echipajelor, ardeau bunurile din două camere de locuit și acoperișul casei. Misiunea pompierilor a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și aproximativ 100 de meri pătrați din acoperișul casei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzătoar față de materialele combustibile.
Recomandări preventive:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)”
, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.