Acasă Eveniment Doi șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului

Doi șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului

29

Polițiștii olteni au intervenit la 198 de solicitări în perioada 12-14 ianuarie. În cadrul activităţilor au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 220.000 de lei, fiind reținut 118 permise de conducere, dintre acestea 93 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 17 pentru alte abateri la regimul rutier.
Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, la data de 13 ianuarie, polițiștii din Corabia, au oprit pentru control, în comuna Vădastra, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 14 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Olt, au oprit pentru control, în Caracal, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în data de 14 ianuarie, polițiștii din Balș, au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

„În perioada 12-14 ianuarie a.c., polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 198 de solicitări, dintre acestea 144 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 220.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 118 permise de conducere, dintre acestea 93 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 17 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 5 infracțiuni la regimul rutier.
În cadrul activităților, la data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 12:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe Drumul Județean 604, în comuna Vădastra, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Ulterior, la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, în municipiul Caracal, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Și în această cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
De asemenea, la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”
, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.