Acasă Eveniment Tânăr de 23 de ani, din Balș, reținut pentru violență în familie...

Tânăr de 23 de ani, din Balș, reținut pentru violență în familie și șantaj

362

Miercuri, 10 ianuarie, polițiștii din Balș, au reținut un tânăr cercetat pentru violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere. Polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 69 de ani, din orașul Balș, cu privire la faptul că nepotul acesteia, un tânăr de 23 de ani, ar fi agresat-o fizic în repetate rânduri și ar fi șantajat-o să își folosească datele de identitate, în vederea amanetării unui bun. Tânărul s-a ales dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere, iar la data de 10 ianuarie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

„La data de 10 ianuarie 2024, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut un tânăr cercetat pentru violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere.
În fapt, la data de 10 ianuarie 2024, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au fost sesizați de către o femeie de 69 de ani, din orașul Balș, județul Olt, cu privire la faptul că nepotul acesteia, un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate, în data de 9 ianuarie 2024, ar fi agresat-o fizic în repetate rânduri și ar fi șantajat-o să își folosească datele de identitate, în vederea amanetării unui bun. De asemenea, persoana vătămată a mai sesizat faptul că, în noaptea de 09/10 ianuarie 2024, tânărul ar fi refuzat să îi restituie un bun pe care femeia i-l înmânase, încercând prin acest mod să o influențeze să își retragă o plângere penală depusă anterior împotriva acestuia. Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale. Totodată, împotriva tânărului a fost emis și un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile. În urma probatoriului administrat, la data de 10 ianuarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului de 23 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. La data de 11 ianuarie 2024, tânărul a fost prezentat instanței de judecată cu propuneri legale, dispunându-se măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de acesta.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”
, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.